Svet

UZNEMIRUJUĆE! POJAVIO SE SNIMAK UBISTVA DEČAKA: Policajac mu pretio, izgovorio jezive reči, a onda PUCAO (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Policajac u Parizu ubio dečaka, pojavio se snimak strašnog događaja. Cele noći trajali neredi.

Izvor: Youtube/TF1 INFO

U Parizu su cele noći trajali neredi zbog ubistva dečaka Naela M, koji je imao samo 17 godina. Ubio ga je policajac koji se nalazi u pritvoru i pod istragom je.

Dok su građani Pariza protestovali na ulicama, na društvenim mrežama pojavio se snimak pucnjave. Na njemu se vidi žuti automobil kojim je upravljao tinejdžer, i dvojica policajaca sa pištoljima uperenim u njega. Jedan od njih govori "upucaću te u glavu". Automobil kreće, a potom se čuje pucanj.

Pogledajte snimak ubistva dečaka u Parizu, upozoravamo da može da bude uznemirujuć.

Policija ubila dečaka u Parizu
Izvor: Youtube/TF1 INFO

Policija je najpre saopštila da se Nael M. "zaleteo" kolima na policajce, ali snimak demantuje tu verziju događaja. Istraga je u toku.

Advokat porodice dečaka, Jasin Buzru, rekao je francuskim medijima da će sačekati rezultate istrage, ali da snimak "jasno pokazuje policajca koji hladnokrvno ubija mladog čoveka".

"Ovo je daleko od legitimne samoodbrane. Policija je slagala rekavši da je Nael pokušao da ih pregazi, što snimci dokazuju", rekao je on.

U Francuskoj je tokom 2022. godine zabeleženo rekordnih 13 slučajeva lišavanja života tokom zaustavljanja u saobraćaju. Vlasti i policijski sindikati tvrde da je to zbog opasnijeg ponašanja vozača, ali stručnjaci ukazuju i na zakon promenjen 2017. godine, a koji policiji daje veća ovlašćenja pri korišćenju oružja.

(MONDO)