Svet

ŠPANSKA PRINCEZA KREĆE NA VOJNU OBUKU! Leonor ima samo 17 godina i sprema se za ORUŽANE SNAGE, evo šta je njen plan!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Španska princeza Leonor (17) kreće na trogodišnju vojnu obuku. "Ponosna sam jer znam koliko Španija voli naše oružane snage", rekla je ona.

Izvor: Profimedia

Španska princeza Leonor uskoro će početi trogodišnju vojnu obuku u Španiji nakon što je napustila prestižnu privatnu školu u Južnom Velsu.

Sedamnaestogodišnja španska princeza Leonor je u maju diplomirala u privatnoj školi koju mnogi nazivaju "Hogvortsom za hipike", misleći na školu za čarobnjake iz popularnih knjiga o Hariju Poteru. Koledž "UVC Atlantik" poznat je po progresivnom pristupu obrazovanju i slikovitom okruženju zamka.

Osnovan je od strane nemačkog edukatora Kurta Hana, nalazi se u zamku Svetog Donata iz 12. veka na južnoj obali zemlje i košta neverovatnih 78.000 evra godišnje. Kursevi koje đaci mogu da pohađaju uključuju drevnu kinesku borilačku veštinu tai-či, teoriju znanja i tibetansku književnost.

Leonor bi trebalo da počne kao vojni regrut sledećeg meseca, prateći stope svog oca kralja Felipea, kao i svog dede Huana Karlosa, koji su svi pohađali vojnu obuku u svakoj od tri oružane snage u zemlji.

Njena obuka će biti na Generalnoj vojnoj akademiji u Saragosi, pre nego što pođe u mornaričku školu, a završiće tri godine na Generalnoj vazduhoplovnoj akademiji.

Princeza Leonor, koja će u oktobru napuniti 18 godina, nije krila entuzijazam zbog činjenice da će uskoro postati vojni kadet, a tu vest podelila je s javnošću na ceremoniji dodele nagrada Fondacije Princeza de Đirona, u Kataloniji.

Izvor: Profimedia

"Upravo sam završila srednju školu i krećem u novu fazu sa periodom vojne obuke. Srećna sam jer znam koliko Španci cene naše oružane snage... to je važan trenutak u mom životu i osećam se veoma uzbuđeno i odlučno da nastavim da učim i dajem sve od sebe", rekla je princeza Leonor.

Ona je vesti publici izgovorila na španskom, katalonskom i engleskom, što je izazvalo oduševljenje, a svi su komentarisali njen elegantni stajling, jer je nosila smaragdnu haljinu i zlatne metalik cipele.

Princeza Leonor je najstarija kćerka kralja Felipea i kraljice Leticije, i očekuje se da će naslediti presto. Puno ime joj je Leonor de Todos los Santos de Borbon i Ortis. Ima mlađu sestru Infantu Sofiju (16). Ranije je najavljeno da će princeza Leonor, nakon trogodišnje vojne obuke, studirati prava.

BONUS VIDEO:

(MONDO)