Svet

TROGODIŠNJI DEČAK PIŠTOLJEM UBIO SVOJU JEDNOGODIŠNJU SESTRU! Policija zatekla HOROR u kući - Pucao joj u glavu!

Autor Uroš Matejić

Trogodišnjak je pronašao pištolj i slučajno upucao svoju jednogodišnju sestru u njihovoj kući u San Dijegu.

Izvor: youtube/screensot/WPLG Local 10

Trogodišnji dečak je slučajno pucao i ubio svoju jednogodišnju sestru pištoljem pronađenim u njihovoj kući u San Dijegu, saopštila je policija. Odeljenje šerifa okruga San Dijego je u saopštenju za javnost saopštilo da su primili poziv o pucnjavi u kući oko 7:30 u ponedeljak.

Pripadnici su stigli na lice mesta i utvrdili da je trogodišnjak pronašao pištolj i slučajno upucao svoju jednogodišnju sestru. Jednogodišnja devojčica je zadobila povredu glave i prebačena je u lokalnu bolnicu, prenosi CBS. "Uprkos naporima preduzetim da joj se spasi život, proglašena je mrtvom oko 8:30 ujutro", saopštilo je šerifovo odeljenje.

Biće obavljena obdukcija

Nije poznato da li je u kući u trenutku pucnjave bilo odraslih. Istraga o incidentu je u toku, a sudsko-medicinska kancelarija će obaviti obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Iz policije su saopštili da trenutno nema "istaknutih osumnjičenih" i nema pretnje za zajednicu.

"Policija izražava saučešće porodici i onima koji su pogođeni ovom smrću", navodi se u saopštenju. Ovaj incident je samo poslednji u nizu nenamernih pucnjava u kojima su učestvovala deca. Prema neprofitnoj organizaciji Everitovn for Gun Safeti, vatreno oružje je vodeći uzrok smrti dece mlađe od 18 godina u Sjedinjenim Državama.

Oni ističu da slučajne pucnjave čine 5% godišnjih smrtnih slučajeva iz vatrenog oružja među maloletnom decom. Dodaju da se slučajne pucnjave najčešće dešavaju kod kuće. Organizacija je pogledala podatke od 2015. do 2022. godine i otkrila da se najveći broj nenamernih ubistava dece dogodi tokom jula.

BONUS VIDEO:

(MONDO)