Svet

PRESTRAVLJENI TURISTI VRIŠTALI, AJKULA SE POJAVILA NA POPULARNOJ PLAŽI! Bežali iz vode, muškarac se SLEDIO kad je video!

Autor Jana Desovski

Meštani i turiste pobegli su iz vode na plaži Praja u Portugalu 19. jula nakon što se plava ajkula približila obali gde su se igrala mnoga deca

Izvor: YouTube/screenshot/The Pada Pada

Kamera je zabeležila trenutak kada su posetioci plaže krenuli da beže iz vode kod obale Portugala nakon što im se približila ajkula. Meštani i turisti na plaži Praja u letovalištu Espinjo bili su primorani da beže iz mora nakon što se plava ajkula približila obali 19. jula.

Na snimku su viđena deca kako se okupljaju blizu obale i viču "ajkula" dok je jedan hrabri muškarac okrenuo leđa i polako hodao prema plaži. Spasioci koji su posmatrali zver videli su kako je na kraju otplivala u dublju vodu pre nego što je nestala.

Turistima je od tada dozvoljeno da se vrate u vodu nakon što je ajkula napustila to područje. Ovog leta došlo je do naglog porasta broja ajkula i kod španske obale. Ljudi su 16. jula uočili smrtonosne ajkule koje vrebaju u vodi samo nekoliko metara od kupača na obali popularnog letovališta. 

Snimak je nastao u trenutku kada su turisti vrištali dok su se dve smrtonosne plave ajkule pojavile kod obale Portbua u Kataloniji, u Španiji. Uprkos panici nakon što je snimak podeljen na društvenim mrežama, gradonačelnik Portbua Gael Rodrigez izjavio je: "Plaža Portbu je potpuno bezbedna." On je dodao da se plave ajkule često primećuju na plažama u opštini jer su poreklom iz tog područja.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)