Svet

STRAŠNA EKSPLOZIJA U MOSKVI! PRESTONICA NAPADNUTA DRONOM: Jedna osoba povređena, sve je bilo puno dima

Autor Ivana Vlajković

Jedan dron udario je u zgradu u Moskvi.

Izvor: Twitter/screenshot/nexta_tv

Tri drona presretnuta su u nedelju u pokušaju napada na "Moskva Siti" - poslovni i šoping centar na zapadu grada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. "Jedna ukrajinska bespilotna letelica (UAV) uništena je u vazduhu od strane snaga protivvazdušne odbrane iznad teritorije Odincovskog okruga u Moskovskoj oblasti“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, dve bespilotne letelice srušile su se, nakon gubitka kontrole, na teritoriju kompleksa nestambenih zgrada u Moskvi, piše cnn. Bespilotne letelice (UAV) je prvo postavila Ukrajina kako bi pomogla artiljeriji da locira ruske ciljeve na bojnom polju, a sada mnogi veruju da se koriste za gađanje ciljeva unutar ruske teritorije.

Ruska državna novinska agencija TASS izvestila je o napadu, pripisujući ga bezbednosnim izvorima. "Došlo je do udara u zgradi koja se nalazi u "Moskva Sitiju” (tržni centar)”, naveo je TASS. "Usled udara popucalo je staklo na petom i šestom spratu zgrade od 50 spratova. Žrtava nema. To nije izazvalo požar", objavljeno je.

Video snimci pokazuju ruševine, kao i hitne službe na licu mesta. Svedok je rekao Rojtersu da je bilo eksplozija i požara. "Moji prijatelji i ja smo iznajmili stan da dođemo ovde i opustimo se, i u nekom trenutku smo čuli eksploziju - bilo je kao talas, svi su skočili. Bilo je puno dima i ništa se nije moglo videti. Odozgo se mogla videti vatra", rekao je svedok.

Kako TASS javlja, jedna osoba je povređena. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO)