Svet

PRIGOŽIN POZVAO VAGNEROVCE SA ODMORA I NAJAVIO TAJNU OPERACIJU! Lično će da predvodi "napad", a EVO za kada je ZAKAZANA

Autor Uroš Matejić

Događaj nepoznate prirode vodiće šef Vagnera Jevgenij Prigožin, a planiran je za 5. avgust.

Izvor: YouTube/CNN/Screenshot

Ukrajinski Centar nacionalnog otpora saopštio je da Vagnerova grupa u Belorusiji priprema svojevrsnu operaciju zakazanu za 5. avgust. Kako se naglašava, svim članovima Vagnera naloženo je da se povuku sa godišnjeg odmora i dođu u Belorusiju.

"Događaj nepoznate prirode vodiće šef Vagnera Jevgenij Prigožin, a planiran je za 5. avgust. Želimo da podsetimo da su većina militanata koji su upravo stigli u Belorusiju teroristi sa iskustvom u švercu i transportu ilegalnih migranata. Oni se pripremaju za 'pretresanje' granice između Poljske i Litvanije", navodi se u saopštenju, prenosi poljski Onet.

Vagner grupa
Izvor: YouTube/Wall Street Journal

Napomenuli su i da plaćenici mogu da budu obučeni u uniforme beloruskih graničara i da pomognu izbeglicama u pokušaju da pređu državnu granicu.

Inače, Vagner grupa je do daljnjeg obustavila regrutaciju novih plaćenika. Ovu informaciju je potvrdio i sam Jevgenij Prigožin, koji je rekao da su Vagnerovi kapaciteti trenutno popunjeni. "Dok ne osetimo nedostatak vojnika, nemamo planove za ponovno zapošljavanje", rekao je Prigožin.

BONUS VIDEO:

(MONDO)