Svet

STRADALO VIŠE OD 200 RUSA, STRAVIČAN NAPAD UKRAJINE?! Moćni raketni sistem zbrisao kamp na ostrvu u Crnom moru (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajinska vojska je saopštila da je raketnim sistemom (HIMARS) ubila oko 200 ruskih vojnika u Hersonskoj oblasti.

Izvor: YouTube/screenshot/Public Defense

Ukrajinska vojska je saopštila danas da je nedavno ubila oko 200 ruskih vojnika raketnim sistemom "HIMARS", piše "Njuzvik". Ukrajinski medij "Juromajdan pres" je prvi preneo ovu informaciju, a "Njuzvik" nije mogao nezavisno da potvrdi ove tvrdnje.

Pogledajte fotografije napada

Napad na ruske vojne kampove u Hersonu dogodio se na ostrvu Džarilhač u Crnom moru, a snimak napada je objavljen u ponedeljak 31. jula, dok tačan datum napada nije poznat. Nacionalni centar otpora, koji deluje u okviru Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, naveo je u objavi na "Fejsbuku" da su informacije koje su dali “podzemni” izvori dovele do napada.

"Zahvaljujući informacijama koje je dostavilo podzemlje na privremeno okupiranoj teritoriji, uništeno je desetine osvajača i neprijateljske opreme", napisao je Nacionalni centar otpora, prema prevodu Кijev posta.

Snimak je napravljen dronom i prikazuje veliki broj ruskih vojnika na ostrvu. Velika eksplozija se vidi pred sam kraj snimka.

Pogledajte snimak napada

Raketni napad Ukrajine na ruske kampove
Izvor: Youtube/Kanal13

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

(MONDO)