Svet

SVE O PADU AVIONA U RUSIJI! Prigožinovo ime na spisku putnika - letelicu oborila RUSKA RAKETA?!

Autor Aleksandar Blagić

Poznati su svi detalji avionske nesreće u Rusiju, a na spisku putnika je navodno bio i vođa "Vagnera", Jevgenij Prigožin.

Izvor: Telegram/printscreen/Twitter/WarMonitors

U Rusiji se srušio avion u Tverskoj oblasti, stradalo je deset osoba, uključujući tri člana posade, a na spisku putnika bio je i vođa "Vagnera", Jevgenij Prigožin. Kako piše "TASS", avion se srušio blizu sela Kuzčenko, a u avionu su bila tri pilota i sedam putnika. Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije je potvrdilo da su svi u avionu stradali, a avion je leteo ka Sankt Peterburgu iz Moskve.

Prema podacima Federalne agencije za avio-saobraćaj, Jevgenij Prigožin je bio na spisku putnika. Reč o poslovnom avionu Embraer ERJ-135. Registarske tablice aviona su RA-RA-02795 i letelica je navodno povezana sa vođom “Vagnera”, Jevgenijem Prigožinom. Mediiji su preneli da se veruje da je on poginuo, ali to i dalje nije zvanično potvrđeno.

Pojavio se i snimak nakon pada aviona, istraga je u toku. Uzrok pada aviona nije zasad poznat, a sudeći prema nezvaničnim informacijama koje kruže društvenim mrežama, na snimku dok je avion padao se vidi oblak dima koji je mlaznjak ostavljao za sobom i sumnja se da ga je oborila ruska PVO raketa, ali to nije zvanično potvrđeno.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

(MONDO)