Uživo

POGINUO JEVGENIJ PRIGOŽIN! Rusija ZVANIČNO potvrdila smrt, stradao i osnivač "Vagnera" (VIDEO)

U avionskoj nesreći u Rusiji stradalo je deset osoba, a jedna od njih je i vođa "Vagnera", Jevgenij Prigožin.Ruske vlasti su zvanično potvrdile njegovu smrt. Sve informacije o udarnoj vesti iz Ruske Federacije pratite u tekstualnom prenosu MONDA.

Izvor: twitter/BGatesIsaPyscho
23:13

Krst sija u Sankt Peterburgu u čast Jevgenija Prigožina

Na zgradi koja pripada "Vagner" grupi u Sankt Peterburgu, upaljena su svetla na prozorima koja zajedno čine veliki krst. Fotografija se proširila munjevito društvenim mrežama nakon zvanične potvrde da je vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin preminuo, ali nije moguće utvrditi verodostojnost ove fotografije.

22:19

Poznat spisak svih stradalih

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj objavila je spisak svih deset osoba koje su stradale u avionskoj nesreći Tverskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. Stradali su: Jevgenij Prigožin, Dimitrij Utkin, Sergej Propustin, Jevgenij Makarin, Aleksander Totmin, Valerij Čekalov, Nikolaj Matusev i tri pilota Aleksej Levšin (pilot), Rustam Karimov (kopilot) i stjuardesa Kristina Raspopova.

Izvor: twitter/BGatesIsaPyscho

22:14

Jevgenij Prigožin je ZVANIČNO mrtav

Ruske vlasti potvrdile su smrt vođe "Vagnera" Jevgenija Prigožina. Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin nalazili su se u avionu koji se srušio, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj u Rusiji. Ta agencija je objavila imena svih putnika na brodu i dodala tome potvrdu da je letelica letela na osnovu dozvole za korišćenje vazdušnog prostora.

Jevgenij Prigožin (levo) i Dmitrij Utkin (desno)
Izvor: Youtube/ BBC News/Screenshot/Youtube/ Wiki4All

21:47

Oglasio se i "Vagner", tvrde da je Rusija UBILA Prigožina!

Pripadnici "Vagner" jedinice su preko "Telegram" kanala potvrdili da je u avionskoj nesreći stradao Jevgenij Prigožin, a Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, je naveo da je "Vagner" saopštio da je sa Prigožinom stradao i Dimitrij Utkin, piše "Jutarnji list".

Vagnerovci optužuju rusku vojsku za obaranje aviona u kojem je izgleda bio Prigožin. Tvrde da je PVO raketa srušila avion.

21:44

Šta sve znamo o padu aviona u kojem je navodno bio Prigožin?

Prema podacima Federalne agencije za avio-saobraćaj, Jevgenij Prigožin je bio na spisku putnika. Reč o poslovnom avionu Embraer ERJ-135. Registarske tablice aviona su RA-RA-02795 i letelica je navodno povezana sa vođom “Vagnera”, Jevgenijem Prigožinom. Mediji su preneli da se veruje da je on poginuo, ali to i dalje nije zvanično potvrđeno.

21:37

Kijev se oglasio o navodnoj smrti Jevgenija Prigožina

Mihail Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, oglasio se na svom "X" profilu, nekadašnjem "Tviteru" i rekao da je ruski predsednik Vladimir Putin "čekao trenutak da ubije Prigožina".

21:29

Vagnerovci tvrde da Prigožin NIJE umro?

Pripadnici paravojne jedinice "Vagnera" tvrde da njihov lider Jevgenij Prigožin nije preminuo i da su "svi požurili". Oglasili su se putem novinske agencije "Readovka".

"Prigožin je redovno zbunjivao sve menjajući svoje planove putovanja u poslednjem trenutku", glasi saopštenje koju je prenela ova agencija.

Jevgenij Prigožin
Izvor: Twitter/Youtube/CNN/Screenshot

21:26

Zvaničnik ruske vlade smatra da ova nesreća nije slučajna?

Nezvanično, jedan zvaničnik ruske vlade je izjavio da veruje da ova avionska nesreća nije slučajna. Zbog pada aviona, kao i zbog same lokacije.

"Nedaleko od predsedničke rezidencije u Valdaju, postoje četiri divizije sistema S-300 koje čuvaju nebo. 24 juna dogodio se Vagnerov marš na Moskvu, 24. avgusta su poletele dve rakete i srušile avion. Pao je bukvalno na 50 kilometara od Putinove rezidencije“, rekao je izvor.

Jevgenij Prigožin
Izvor: Youtube/CBS News/Screenshot

21:21

Oglasila se Bela kuća o navodnoj smrti Prigožina

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden je obavešten da je u Rusiji pao avion u kojem se navodno nalazio vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijen Votson rekao je da “niko ne bi trebalo da bude iznenađen” ako se potvrde izveštaji da je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin bio u srušenom avionu.

"Videli smo izveštaje. Ako se potvrdi, niko ne treba da bude iznenađen. Katastrofalan rat u Ukrajini doveo je do toga da je privatna vojska marširala na Moskvu, a sada čini se i do ovoga", rekla je portparol Saveta Adrijen Votson.

21:18

Ruski novinar sve predvideo sredinom avgusta?

Ruski istraživački novinar Hristo Groze je 13. avgusta u izjavi za "Financial Times" predvideo da će se nešto dogoditi vođi "Vagnera" Jevgeniju Prigožinu. On je tada rekao da mu Putin neće oprostiti pokušaj puča 24. juna 2023. godine i da će Prigožin ili biti mrtav do kraja kalendarske godine, ili da će sa svojom paravojnom jedinicom da izvrši još jedan državni udar.

Svi znaju šta oni Rusi povezani s Putinovim režimom rade s 'izdajicama', a Putin to nije učinio. Želi da ga vidi mrtvog. Ne može to još da uradi“, rekao je Grozev.

Grozev je ranije ove godine, konkretno u januaru, rekao da bi Prigožin mogao da izda Putina u narednih šest meseci. Njegovo predviđanje se obistinilo 24. juna ove godine.

Za šest meseci Prigožin će ili biti mrtav ili će se dogoditi drugi državni udar... Možete da me držite za reč”, dodao je Gruzev.

21:09

Poginula i DESNA RUKA Prigožina?

U avionu u kojem je stradalo deset osoba, navodno je stradala i desna ruka Jevgenija Prigožina, osnivač "Vagnera" Dmitri Utkin. Međutim, ove informacije nisu zvanično potvrđene i sve i dalje treba uzimati sa rezervom.

Jevgenij Prigožin (levo) i Dmitrij Utkin (desno)
Izvor: Youtube/ BBC News/Screenshot/Youtube/ Wiki4All

21:06

Ko je Jevgenij Prigožin?

Vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin je bio jedan od najboljih prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, nosio je nadimak "Putinov kuvar". Radio je kao prodavac na kiosku sa brzom hranom, da bi kasnije predvodio nemilosrdnu paravojnu jedinicu "Vagner" sa kojom je pokušao puč 24. juna ove godine. Pročitajte biografiju Jevgenija Prigožina.

Jevgenij Prigožin
Izvor: Youtube/ BBC News/Screenshot

20:52

Putin uživa na koncertu dok Rusija bruji o navodnoj smrti Prigožina

Dok traje istraga o avionskoj nesreći i dok se utvrđuje da li je zaista u avionu bio i stradao vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin, ruski predsednik Vladimir Putin drži govor na koncertu u čast 80. godišnjice pobee u Kurskoj bici.

20:49

Pojavio se snimak rakete koja je navodno oborila avion

Na drušvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi raketa koja je navodno oborila avion u kojem je navodno bio vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

20:44

Stradalo 10 osoba, poginuo i JEVGENIJ PRIGOŽIN?!

U avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti, stradalo je deset osoba, sedam putnika i tri pilota. Na spisku putnika bio je i vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin.

Ukratko

  • Stradalo 10 osoba
  • Prigožin ZVANIČNO mrtav
učitaj još +