Svet

ON JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! Njegovi ljudi ubijaju po nalogu Putina, trebalo da vodi "Vagner" u Africi?!

Autor Aleksandar Blagić

Britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za avionsku nesreću u Rusiji u kojoj je stradao vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin. Prema njihovim informacijama, major general Andrej Averjanov stoji iza navodne nesreće.

Izvor: Profimedia

Britanski "Skaj Njuz" piše da britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za smrt vođe "Vagnera" Jevgenija Prigožina u avionskoj nesreći koja se dogodila u sredu u Tverskoj oblasti u Rusiji. U avionu Embraer 600 je poginulo deset osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, jednog od osnivača te paravojne jedinice, a prema informacijama britanskih obaveštajnih službi, reč je o majoru generalu Andreju Averjanovu.

Kremlj je demantovao navode britanske i ukrajinske tajne službe da stoji iza smrti Prigožina, dok profesor i bezbednosni analitičar Majkl Klark navodi da je Averjanov bio viđen i ranije da zameni Prigožina na čelu "Vagnera" u Africi. Averjanov predvodi jedinicu 29155 GRU (ruske obaveštajne službe) koja izršava operacije u inostranstvu po nalogu Vladimira Putina.

Ova jedinica je povezana sa mnogim ubistvima, uključujući i ubistvo ruskog špijuna Aleksandra Litvinenka. Da podsetimo, danas je pronađena crna kutija na mestu gde je pao avion.

BONUS VIDEO:

(MONDO)