Svet

SALATA OD PATKE, DIVLJAČ, RAKOVI, RIBA...! Ne zna se šta je skuplje - Evo šta su Kim i Putin jeli tokom večere (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Tokom večere Kima i Putina gostima su služena tradicionalna ruska jela, kao i dalekoistočni specijaliteti.

Izvor: Profimedia/SPUTNIK

Severnokorejski lider Kim Džong Un doputovao je u Rusiju u posetu Vladimiru Putinu. Kim navodno pregovara sa Putinom o snabdevanju Rusije oružjem potrebnim za rat u Ukrajini. Posle sastanaka i šetnje, došlo je vreme za svečanu večeru, kojoj se Kim, poznat kao veliki gurman, verovatno radova.

Gostima su služena tradicionalna ruska jela, kao i dalekoistočni specijaliteti, prenose ruski mediji. Pišu kako je Putin i održao zdravicu u čast vođe Sjeverne Koreje. "Želeo bih nazdraviti daljnjem jačanju prijateljstva i saradnje između naših zemalja, između Ruske Federacije i Demokratske Narodne Republike Koreje, dobrobiti i prosperitetu naših naroda, zdravlju druga predsednika i svih prisutnih", kazao je Putin.

Izgovorio je Putin potom i staru rusku poslovicu: "Stari prijatelj je bolji od dva nova prijatelja", poručio je Putin. A ruski mediji otkrili su i šta je bilo na meniju za vreme večere. "Gostima su služili boršč, salata od patke sa smokvama, salata od rakova, jesetra sa pečurkama i krompirom, knedle od divljači, bakalar, govedina, riblja čorba...", pričaju Rusi.

BONUS VIDEO:

(MONDO)