Svet

PUTIN NAŠAO NOVOG VOĐU VAGNERA? On će predvoditi ZLOGLASNU jedinicu u Ukrajini (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Kremlj je objavio snimak razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina i navodnog novog šefa "Vagnera", Andreja Troševa.

Ruski predsednik Vladimir Putin prisustvuje sastanku sa liderom bosanskih Srba u Kremlju u Moskvi
Izvor: Profimedia

Kremlj je objavio snimak razgovora ruskog predsednika Vladimira Putina i navodnog novog šefa "Vagnera", Andreja Troševa, piše "Njuzvik". Na snimku se vidi kako Putin izdaje naredbe Troševu, bivšem komandantu "Vagnera" jedinice.

Ko je Andrej Trošev?

Andrej Trošev je bivši komandant u "Vagner" jedinici, ali je otpušten u julu nakon neuspelog puča u Ruskoj Federaciji 24. juna ove godine. Da podsetimo, vođa "Vagnera" Jevgenij Prigožin je poginuo u avionskoj nesreći 23. avgusta u Tverskoj oblasti u Rusiji.

Kako piše "Njuzvik", rusko Ministarstvo odbrane je "prisvojilo" paravojnu jedinicu "Vagner". Ruski portal "Komersant" je pisao da bi Trošev navodno mogao da preuzme "Vagner".

Što se tiče teme razgovora koji je objavio Kremlj, navodi se da je Putin govorio o socijalnoj politici. Drugi deo razgovora je bio rezervisan za vojne jedinice koje su sačinjene od volontera koji će u Ukrajini navodno obavljati razne zadatke.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

(MONDO)