Svet

HAMAS OTVOREN ZA RAZGOVORE O PRIMIRJU SA IZRAELOM! Visoki zvaničnik se oglasio - "OSTVARILI SMO CILJEVE"

Autor Uroš Matejić

Musa Abu Marzuk navodi da je Hamas otvoren za razgovore o mogućem primirju sa Izraelom.

Izvor: Profimedia

Visoki zvaničnik Hamasa najavio je mogućnost mirovnih pregovora sa IzraelomMusa Abu Marzuk navodi da je Hamas otvoren za razgovore o mogućem primirju sa Izraelom pošto je "ostvario svoje ciljeve".

Visoki zvaničnik Hamasa je u telefonskom intervjuu za Al Džaziru rekao da je Hamas otvoren za "sve političke dijaloge" odgovarajući na pitanje da li je militantna grupa spremna da razgovara o mogućem prekidu vatre. Takođe je rekao da je Hamas zarobio "nekoliko desetine" dvojnih državljana Izraela - uključujući i taoce sa ruskim i kineskim državljanstvom.

Izveštaji sa fronta navode da su Hezbolahove snage u potpunosti mobilisane u Libanu u nastojanju da pomognu Hamasovim militantima i da će krenuti na sever prema granici sa severnim Izraelom. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio danas: "Ono što vidimo u Gazi je samo početak. Ubili smo stotine militanata i nastavićemo".

Posle napada palestinske islamske terorističke grupe, potvrđeno je da je poginulo više od 900 Izraelaca i najmanje 9 Amerikanaca, dok je ljudi 2.500 povređeno. Hamas i palestinski Islamski džihad trenutno drže više od 100 talaca u Gazi, saopštila je kancelarija izraelskog premijera. Takođe, ranije danas, Hamas je saopštio da pregovori o razmeni zatvorenika između te organizacije i Izraela nisu mogući.

BONUS VIDEO:

(MONDO)