Svet

TI ZVUCI ĆE ME ZAUVEK PROGONITI! Hamas im napao kuću, dimom pokušao da istera porodicu - gušili se sa BEBOM satima!

Autor Aleksandar Blagić

Britanka Debora živi u gradu Modin u Izraelu sa ćerkom, zetom i unukom i opisala je kako je izgledao napad Hamasa.

Izvor: Profimedia/Hani Alshaer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Britanka Debora Minc živi u gradu Modin u Izraelu sa ćerkom, zetom i unukom i opisala je kako je izgledao napad Hamasa za "Skaj Njuz". U njihovom gradu su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile oko 6.30 časova i to im je bio znak da momentalno ustanu iz kreveta i pobegnu u drugu prostoriju.

"Mislili smo da će pasti jedna ili dve rakete i da ćemo dan započeti uz kafu i to. Ubrzo smo čuli pucnjavu kroz prozor", započinje uznemirujuću ispovest Debora.

Njena ćerka je videla na sigurnosnoj kameri pripadnika Hamasa koji pokušava da uđe u kuću. Ulazna vrata u kuću su od čelika zbog zaštite od raketa, ne od nasilnog upada.

"Čelična vrata se na zaključavaju, služe da spreče rakete, a ne ljude. Moja ćerka i njen suprug su naizmenično držali ručku u uspravnom položaju kako bi vrata ostala blokirana i zaključana. Kada su pripadnici Hamasa provalili da ne mogu da uđu u kuću kroz vrata, odlučili su da nam zapale kuću i da nas dimom isteraju napolje. Vrata su se potom malo otvorila i dim je ušao u sobu i morali smo da provedemo oko šest sati u prostoriji bez čistog vazduha i struje. Kada smo videli da su otišli, otvorili smo prozor i stavili bebu kraj otvorenog prozora. Udisali smo svež vazduh i pokušavali smo da dim izguramo napolje. Potom smo čuli glasove i shvatili smo da se vraćaju, sve smo zatvorili i bebu stavili na krevet", dodaje ona.

Mislili su da je reč o izraelskim vojnicima, ali nisu bili sigurni te su se ponovo zaključali i zabarikidirali. Debora je na kraju šokantne ispovesti rekla da joj je najgore bilo to što je slušala kako njen pas gori u vatri u kući.

"To je zvuk koji nikada neću zaboraviti. Bilo je to zastrašujuće iskustvo", zaključila je Debora.

BONUS VIDEO:

(MONDO)