Svet

RAZVALJUJU VRATA SOBE, NEKA NEKO DOĐE ODMAH! Poslednja poruka Amerikanke (67) ćerki: Branila Palestince a JEZIVO UBIJENA

Autor Miloš Škrbić

Ubijena Sindi Fleš i njen suprug Izraelac Igal bili su stanovnici Kfar Aze.

Izvor: X/Collin Rugg

Teroristički napadi koje je Hamas pokrenuo prošlog vikenda odneli su živote oko 1.200 Izraelaca, više od 1.500 Palestinaca u Pojasu Gaze i najmanje 27 američkih državljana. Jedna od tih američkih žrtava je Sindi Fleš, rođena u Minesoti. Njena ćerka Keren Fleš kaže da su militanti Hamasa upali u sigurnu sobu njenih roditelja u blizini Gaze prošlog vikenda, ubivši ih oboje. Tragedija i ironija ovog ubistva ogledaju se u činjenici da se ovaj par zalagao za prava Palestinaca, objavio je portal "CBS".

Evo kako je njena ćerka opisala napad na njihovu zajednicu. "Stalno smo slušali pucnjavu, bombe i alarme i jednostavno nismo znali šta se dešava“, rekla je Keren Fleš i objašnjava da je sve izgledalo kao da se nalazi u noćnoj mori.

Ubijena Sindi Fleš i njen suprug Izraelac Igal bili su stanovnici Kfar Aze - kibuca u južnom Izraelu. U poslednjoj tekstualnoj poruci njenoj ćerki, Fleš je rekla: "Oni razvaljuju vrata sigurne sobe. Treba nam neko da dođe do kuće odmah". Nažalost pomoć nikada nije stigla. 

Preživeli Amerikanci bi uskoro mogli da budu na putu prema kući, a dok oni odleću u Izrael doleće američki ministar odbrane Lojd Ostin. On će se sastati sa izraelskim vojnim vođama.

BONUS VIDEO

(Mondo)