Svet

PODSTANARKA SE ODSELILA, A KOMŠIJE OSETILE MIRIS TRULOG MESA: Odmah pozvali vlasnika - Kad je otvorio vrata zatekao UŽAS

Autor Ivana Vlajković

Pas i mačka su uginuli od gladi u stanu nakon što ih je vlasnica napustila.

Izvor: Mondo

Pas i mačka, čija je vlasnica Laura Tejt (34) odlučila da napusti stan u Liverpulu u kojem je živela, dočekali su jeziv kraj. Zaključala ga je i otišla, ostavivši unutra svoja dva krznena prijatelja. Bez hrane i vode, zatvoreni u stanu koji je bio njihov dom.

Niko nije ni znao da se iselila sve dok komšije nisu osetile odvratan smrad "trulog mesa”. Kontaktirali su njenog stanodavca, koji je došao u stan i bio šokiran. Odmah je pozvao inspektore RSPCA, koji su u hodniku pronašli mrtvog crnog psa po imenu Džingis.

Nesrećna životinja je izgrebala rupu na vratima (očajno je pojela neke delove drveta), pa je izašla iz sobe u kojoj se nalazila, ali nije mogla dalje. U hodniku je izdahnula. Pas je bio očajnički mršav i izgledao je veoma loše, opisao je inspektor.

Mačka po imenu Tigi pronađena je mrtva u gomili smeća u jednoj od spavaćih soba. Procenjuje se da su kućni ljubimci verovatno bili mrtvi nedelju dana kada su pronađeni. Svuda oko njih bili su tragovi urina i fekalija. Sve se ovo dogodilo 14. aprila prošle godine.

Međutim, pre nekoliko dana završeno je suđenje njihovoj vlasnici, koja je priznala krivicu i osuđena na 20 nedelja zatvora, uslovno na 12 meseci. Narednih deset godina ne sme da nabavi kućne ljubimce, a mora da obavlja i neki društveni rad, piše jutarnji.hr.

Deo javnosti bio je ogorčen činjenicom da on ne ide u zatvor zbog ubistva psa i mačke, ali je Laura objasnila da joj je zbog svega jako žao i da oseća kajanje. Zašto je to uradila? Iselila se iz stana da živi kod drugarice i planirala je da dođe po kućne ljubimce, ali na kraju nije, pa su oboje izgubili živote zarobljeni, očajni, gladni i žedni.

(MONDO)