Svet

"SUPER MAGLA" NAPRAVILA HAOS - SUDAR 158 VOZILA! Poginulo najmanje 7 osoba, još se traga za žrtvama - STRAVIČNI PRIZORI

Autor Ivana Vlajković

U Luizijani su se sudarila 158 vozila zbog "super magle".

Izvor: Twitter/Screenshot

U ponedeljak ujutru u Luizijani je došlo do brojnih masovnih saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo 158 vozila usled "super magle" koja je nastala zbog dima od požara u južnom delu i guste magle. 

U nesrećama je poginulo najmanje sedam osoba, a povređeno je 25. Broj poginulih bi mogao da poraste jer spasioci nastavljaju da čiste mesta nesreća i tragaju za žrtvama, kako se navodi iz policije Luizijane. Guverner Džon Bel Edvard pozvao je ljude da daju krv i zamolio da se mole za povređene i poginule.

"Kombinacija dima od požara i guste magle je opasna i želim da zamolim sve stanovnike Luizijane u pogođenim područjima da budu krajnje oprezni dok putuju", napisao je Edvards na Iksu. Na društvenim mrežama objavljeni su i snimci nesreća. 

Na jednom od njih se vidi nepregledna kolona uništenih vozila. Mnogi ljudi su stajali pored puta i sa nevericom posmatrali katastrofalnu scenu, dok su drugi ostali u automobilima čekajući pomoć, prenosi Guardian. Jedno od vozila uključenih u nesreće bila je cisterna koja je prevozila "opasnu tečnost", navela je policija ne navodeći pojedinosti o supstanci.

"Nakon što se cisterna ukloni, službe prve pomoći moći će bolje proceniti vozila u tom neposrednom području. Moguće je da se lociraju dodatne žrtve", poručili su sinoć iz policije, prenosi CNN.

BONUS VIDEO: 

(MONDO)