Svet

OTKRIVENO ZAŠTO IZRAEL NIJE POKRENUO KOPNENU OFANZIVU! "Hamas je pripremio ZAMKE", ovako bi izgledao scenario!

Autor Jana Desovski

Emanuel Našon je rekao da Hamas ima osmišljenu taktiku napada.

Izvor: Profimedia/AA/ABACA

Visokorangirani izraelski diplomata rekao je da Izrael ne žuri da pokrene kopnenu invaziju jer bi njegove trupe, da su se kretale prebrzo, mogle upasti u smrtonosne zamke koje je postavio Hamas. Emanuel Našon, visoki zvaničnik u Ministarstvu spoljnih poslova, dodao je da bi odlaganje invazije takođe moglo pomoći u trenutnoj krizi sa taocima, piše Skaj njuz.

On je rekao da Hamas ima osmišljenu taktiku napada u kojoj prvo teroriše izraelski narod, a zatim 'juri' političke i vojne lidere da pošalju trupe u Gazu što je pre moguće. "Da su izraelske odbrambene snage reagovale prebrzo, mogle su da upadnu u sve zamke koje je pažljivo pripremao Hamas", rekao je Našon na konferenciji za novinare u gradu Sderotu, u blizini Gaze.

"Upali bismo u smrtonosne zamke"

"Da smo ušli u pojas Gaze prvog, drugog ili trećeg dana, upali bismo u smrtonosne zamke, zbog čega bismo imali značajne gubitke u vojnim snagama", rekao je on i nagovestio da su poslednjih godina izraelske trupe nisu se previše pripremali za punu invaziju na Gazu, odnosno da im to nije bio glavni cilj.

"Nismo ovako zamišljali odnose u regionu. Zato moramo da pripremimo vojnike. Takođe, moramo da se ponašamo inteligentno da bismo razumeli sa čime tačno imamo posla", rekao je on.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)