Svet

NAPRAVIO CIRKUS NA INAUGURACIJI - ZAKLETVA, PA PSOVKA PREDSEDNIKA! Cela kolona morala da stane zbog PSA (VIDEO)

Autori Mladen Šolak Miloš Škrbić

Milei je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora održanom 19. novembra.

Izvor: Twitter/porquetendencia/electo_mania/lanacionmas

Novi predsednik Argentine Havijer Milei položio je danas zakletvu pred parlamentom te zemlje i na taj način i zvanično preuzeo presdedničku dužnost, preneo je Rojters. Kao predsednički kandidat, Milei je obećao da će očistiti politički establišment od korupcije, eliminisati Centralnu banku, koju je optužio da štampa novac i podstiče inflaciju, kao i da će američkim dolarom zameniti nestabilni pezos.

Nakon inauguracije, on je zvanično položio zakletvu i nakon toga napisao psovku inauguracionu knjigu. "Živela je*ena sloboda!", bile su njegove prve reči kao predsednika.

Takođe, mnogi su primetili i kako je Milei reagovao kada je ugledao psa dok se vozio u predsedničkom automobilu. Zaustavio je kolonu i izašao, da sam pomazi jednog retrivera, na oduševljenje mnogih. Ovaj snimak je odmah postao viralan:

Milei je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora održanom 19. novembra i poslao u opoziciju peronističku političku opciju koja je decenijama dominirala političkom scenom Argentine.

"Počinje obnova Argentine i kraj propadanja Argentine. Modelu dekadencije je došao kraj. Nema povratka. Argentina će se vratiti na poziciju u svetu koju nikada nije trebalo da izgubi“, poručio je, između ostalog, Milei u pobedničkom govoru posle objavljivanja rezultata izbora.

BONUS VIDEO

(Mondo/Nova/M. Š.)