Svet

NEVEROVATAN POTEZ SLAVNOG MILIJARDERA - ŽELI DA USVOJI BAŠTOVANA! Sve zbog bizarne OSVETE, daće mu 10 milijardi dolara!

Autor Uroš Matejić

Puečovo lično bogatstvo se procenjuje na oko 10 milijardi dolara.

Izvor: Profimedia

Švajcarski milijarder Nikolas Pueč započeo je proces usvajanja 51-godišnjeg baštovana kome će prepustiti akcije pariske modne kuće i ostatak svog bogatstva. Francuska kompanija "Hermès Paris" je prošle godine proslavila 185 godina postojanja i godinama je sinonim za vrhunski stil i luksuz u proizvodnji torbi, odeće, kožne galanterije, parfimerije, satova i nameštaja.

Među njegovim suvlasnicima je i 80-godišnji Pueč, za čije ime šira javnost verovatno nikada ne bi čula da nije povukao potez koji mnogi smatraju - nečuvenim. Nikolas Pueč pripada petoj generaciji Tijerijevih potomaka - milijardera, a Puečovo lično bogatstvo se procenjuje na oko 10 milijardi dolara.

Ime baštovana koji bi uskoro mogao da postane milijarder se ne pominje, ali se zna da je reč o čoveku marokanskog porekla, koji je godinama bio desna ruka Pueča i odgajao dvoje odrasle dece. Za razliku od svog baštovana, Nikolas Pueč se nikada nije ženio, nema biološke potomke, a najveća strast su mu konji i psi kojima je okružen, pa svog baštovana, u čijem društvu provodi dane, smatra svojim najbližim prijateljem i jedinim jedan dostojan njegovog nasledstva.

Izvori švajcarskih medija ističu da se Pueč na taj potez odlučio zbog osvete. U trenutku kada je globalna grupacija LVMH 2014. godine, zahvaljujući svojoj "nemoralnoj" ponudi, za akcije su ponudili mnogo više od procenjene tržišne vrednosti, stekla značajan udeo u nekadašnjoj porodičnoj kompaniji, nastao je veliki razdor među onima koji su ponudu prihvatili i onih koji su po svaku cenu želeli da sačuvaju Hermès kao porodičnu kompaniju i brend.

Nicolas Pueč je tada dao ostavku na rukovodeću poziciju u kompaniji, ali je zadržao svoj udeo u akcijama, čija je vrednost značajno porasla nakon preuzimanja LVMH-a. "To nije bio jedini razlog, jer su se nesuglasice između članova porodice oko daljeg pravca razvoja vukle godinama, a Nikolas se ipak osećao prevarenim i izopštenim", tvrde izvori.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U.M.)