Svet

UZNEMIRUJUĆE: RONILAC SNIMIO NAPAD AJKULE! "Mislio sam da sam uhvatio kul trenutak, onda ga je uhvatila ZA NOGU" (VIDEO)

Autor Jana Desovski

Ronilac je snimio napad ajkule 2018. godine.

Izvor: Youtube/Underwater & Above/Screenshot

Ronilac Dan Vajt snimio je horor napad ajkule kamerom koji mu je, kako kaže, uvek u mislima, iako je u početku mislio da je kamerom snilio "kul susret" između ronioca i morske zveri. Ronilac je detaljno opisao užasan napad ajkule koji ga je proganjao godinama.

Ajkula u Egiptu kružila je u blizini ronilačke grupe. Ostajući miran nakon što je izbliza uočio predatora, Dan je odlučio da snimi 'kul susret'. Ali susret je ubrzo postao nasilan, a ajkulu su razbesneli turisti koji su ušli u vodu. Činilo se da su nemački ronioci koji su ulazili u vodu uplašili ajkulu. Dan, govoreći o incidentu 2018. godine, rekao je za Tracking Sharks: "Dok sam snimao, primetio sam da je jedan od mehurića koji je ispustio ronilac uplašio ajkulu i ona se okrenula da istraži."

On je za Bi-Bi-Si rekao zašto ajkule napadaju: "Ugrizla je ronioca za nogu, zakačila se, i kidala je nogu. Bilo je užasno, nije puštala nogu. Potpuno mu je otkinula mišič sa noge". Denov horor snimak ga i danas proganja, a krici turista još uvek odzvanjaju u njegovim ušima. Snimak je uznemirujući:

Snimak napada ajkule
Izvor: Youtube/Underwater & Above

Dan je dodao: "U vodi je bila velika količina krvi. Još jedan ronilac je počeo da vrišti, mogli ste da čujete vrisak - vrisak u vašem uhu. Užasno je slušati." Nakon napada, noga ronioca, srećom, nije morala da bude amputirana.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/J.D.)