Svet

"IDI NA PRVU LINIJU I UMRI" - PUTIN DOBIO PORUKU KOJU NIJE OČEKIVAO! Ovo može ŽESTOKO da ga ugrozi, Kremlj zabrinut

Autor Uroš Matejić

Porodice ruskih vojnika poslale poruku Vladimiru Putinu.

Izvor: Profimedia/TASS/Sergey Bobylev

Grupa majki i žena mobilisanih ruskih vojnika objavila je poruku u kojoj je pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina da vrati članove njihovih porodica kući.

"Nema više nade za nas Ruse pod vašim rukovodstvom... sedite za pregovarački sto. Pustite nas da živimo u miru! Ili idite sami na bojno polje i tamo umrite. Nećeš stati dok ne pobiješ sve mlade ljude? Hoćeš li se dobro zabaviti dočekujući Novu godinu sa svojim najbližima i čašom šampanjca?", poručili su Putinu.

Institut za proučavanje rata primetio je da javne osude rata od strane članova grupe verovatno zabrinjavaju Kremlj jer bi takvi protesti mogli negativno da utiču na Putinovu predsedničku kampanju 2024. godine.

"Putinova predsednička kampanja se navodno neće fokusirati na rat u Ukrajini, a Kremlj verovatno smatra rodbinu mobilisanog osoblja kao društvenu grupu koja bi mogla da predstavlja jednu od najvećih pretnji njegovoj kampanji", napisao je ISV.

Grupa je objavila i snimak na kojem se navodno vidi ruski vojnik u Ukrajini. Vojnik je navodno kritikovao Putina što nije dozvolio vojnicima da odu. "Nema nade, nema znakova da će se naši mobilisani momci vratiti kućama u dogledno vreme", rekao je vojnik.

BONUS VIDEO:

(MONDO/U.M.)