Svet

POJAVILA SE STRAVIČNA PRETNJA PREMIJERU IZRAELA! Ubijen važan iranski general, pa se najavljuje OSVETA?! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Vojska Irana objavila je snimak pretnje premijeru Izraela Benjaminu Nejtanjahu.

Izvor: Twitter/@GlobeEyeNews

Iranski državni mediji su u utorak vanredno prekinuli program zbog saopštenja da je ubijen general Sajed Radi Mousavi, viši savetnik u iranskoj Revolucionarnoj gardi. Prema njihovim informacijama, Izrael je izveo vazdušni napad na prestonicu Sirije - Damask, a sada je iranska vojska objavila strašan snimak pretnje izraelskom premijeru Benjaminu Nejtanjahu, piše "Njuzvik".

Tenzije između Irana i Izraela su visoke. Izrael već neko vreme izvodi vojne napade u Siriji sa kojom deli granicu na severu.

Iranska vojska je bila "oštra" u svom odgovoru Izraelu zbog navodne uloge u smrti poznatog generala. U utorak je vojna agencija izdala "upozorenje" Izraelu i to u vidu animiranog snimka na kojem se prikazuje atentat na premijera Izraela, Benjamina Nejtanjahua.

Na snimku se vidi eksplozija u izraelskom komandnom centru kako prenosi "Njuzvik". Iranski ambasador u Siriji, Hosein Akbari, se pojavio u vestima iranske državne televizije i rekao je da je Mousavi boravio u iranskoj ambasadi u Damasku kao diplomata i navodno su ga ubile izraelske rakete dok je išao kući sa posla.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)