Svet

RUSI IMAJU NOVO MOĆNO ORUŽJE! Lansirano u svemir, pojavio se i snimak - zemlja se trese od razorne snage (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je svemirska raketa "Soyuz-2.1v" uspešno lansirana u svemir.

Izvor: Twitter/@djuric_zlatko

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raketa "Soyuz-2.1v" uspešno lansirana danas u 10.03 časova po moskovskom vremenu, piše "tvzvezda.ru". Raketa je sa sobom imala i satelit koji je u vlasništvu ruskog bezbednosnog sistema.

Od trenutka lansiranja, raketu je pratio zemaljski automatizovani kontrolni sistem "Glavni svemirski centar" koji je naziv dobio do "nemačkom Titovu". Nakon lansiranja u orbitu, letelica se kontroliše od strane zemaljskih sredstava Vazdušno-kosmičkih snaga.

Pogledajte fotografije lansiranja

Sa letelicom je uspostavljena i državana stabilna telemetrijska komunikacija. Sistemu na vozilu funkcionišu normalno, a letelica je nakon lansiranja u orbitu, uključena u glavni katalog kosmičkih objekata ruskog sistema upravljanja svemirom.

Kakva je raketa "Soyuz-2.1v"?

Raketa "Soyuz-2.1v" je ruska lansirna raketa. Radi se o modifikovanom derivatu "Soyuz-2.1b" i član je porodice raketa R-7. Izgrađena je u Samari u Ruskoj Federaciji.

Lansiranja se vrše iz postojećih postrojenja na kosmodromu u Plesecku u severozapadnoj Rusiji. Ova raketa ima četiri motora, modifikovanu NK-33 verziju. Dizajniran je kao raketa-nosač lake klase i ima nosivost od 2.850 kilograma i namenjena je za nisku Zemljinu orbitu od 200 kilometara.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)

Tagovi