Svet

ALARMANTNO! KIJEV U PLAMENU - KLIČKO SE OGLASIO DOK RAKETE NADLEĆU GRAD! U toku je sveopšti napad na Ukrajinu

Autor Nevena Davidović

Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo proglasilo je vazdušnu opasnost za sve oblasti Ukrajine.

Izvor: Twitter/screenshot/sentdefender/JimmySecUK/YouTube/screenshot/Sky News

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, danas je izvestio o seriji eksplozija koje su odjeknule u ukrajinskoj prestonici, kao rezultat novog masovnog ruskog napada na zemlju. Kijev Indipendent izveštava da je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo proglasilo vazdušnu opasnost za sve oblasti Ukrajine.

"Neka postrojenja i stambene zgrade u nekoliko okruga prestonice su ostala bez struje", rekao je Kličko. Gradska vojna uprava je prenela na Telegramu da su ostaci ruske rakete palile na višespratnu stambenu zgradu u okrugu Pečerski. Delovi rakete su takođe zabeleženi u okrugu Oblonski, gde su pali na prostor skladišta, dok su u okrugu Holosivski zahvatili područje gradskog  parka.

"U okrugu Podilski, izgleda da su pogođeni infrastrukturni objekti i gasovod", dodao je Kličko. Gradonačelnik je saopštio da su tamo upućene spasilačke ekipe. Prema ukrajinskom sajtu, za sada nema izveštaja o ljudskim žrtvama. Guverner Harkovske oblasti, Oleh Sinjehubov, takođe je potvrdio ruski napad na Harkov i apelovao na stanovništvo da hitno pronađe skloništa.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/N.D.)