Svet

NEMAČKA ZVER "SPRŽENA" NA FRONTU! Težak udarac za Ukrajinu, Rusi uništili ključno oružje Kijeva u kontraofanzivi (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska uništila nekoliko nemačkih tenkova "Leopard-2A6" koje koristi ukrajinska vojska.

Izvor: Ria Novosti

Ruska vojna grupa "Zapad" uništila je vod tenkova "Leopard-2A6" nemačke proizvodnje koje koristi ukrajinska vojska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi "RIA Novosti". U rejonu naselja Terni otkrivena je priprema militanata Oružanih snaga Ukrajine.

"U rejonu naselja Terni otkrivena je priprema militanata Oružanih snaga Ukrajine za izvođenje napada na položaje ruskih trupa uz učešće oklopnog voda na tenkovima Leopard-2. Ruski vojnici, koristeći visokopreciznu municiju, uništili su oklopni vod Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo odbrane.

Na snimku koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane, vide se tri tenka "Leopard-2A6" sa karakterističnom dodatnom zaštitom kupole. Ove tenkove Ukrajini isporučuju Nemačka, Poljska, Švedska, Holandija, Portugal, Španija i Kanada.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu smatra da ovi tenkovi Ukrajini nisu doneli boljitak na frontu. Prema njegovim rečima, kontraofanziva Ukrajine počela je 4.juna 2023. godine i odtada je Ukrajina izgubila 766 tenkova, ukljčujući i 37 "Leoparda".

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)