Svet

IZRAEL IM NE MOŽE NIŠTA 3 MESECA, A NUDE SE MILIONI ZA KLJUČNU INFORMACIJU! Sprema se totalna ofanziva na Hamas

Autor Aleksandar Blagić

Sjedinjene Američke Države nude 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" Hamasa.

Izvor: YouTube/Screenshot/WION

Nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele četiri paketa sankcija Hamasu, sada nude čak 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" ove organizacije koja ima vlast u Pojasu Gaze, prenosi "Rojters" saopštenje Stejt Departmenta. Ono što se dosad zna jeste da Hamas ima četiri osoba koje je finansiraju, to su:

  1. Abelbasit Hamza Elhasan Hair
  2. Amer Kamal Šarif Alšava
  3. Ahmed Sadu Džadala
  4. Muhamed Ahmad Abd Al-Dajim Nasrala

Oni su još ranije označeni u Sjedinjenim Američkim Državama kao teroristi. Prvi sa liste, Abelbasit Hamza Elhasan Hair, poznatiji kao Hamza, učestvovao je u upravljanju brojnim kompanijama Hamasa, a učestvovao je u transferu od 20 miliona dolara militantnoj grupi.

On je povezan sa predsednikom Sudana, Omarom Baširom, kao i sa islamističkim grupama koje narušavaju stabilnost u ovoj državi. Alšava i Džadal su deo investicione mreže Hamasa u Turskoj.

Da podsetimo, viši zvaničnik Hamasa, Saleh Al-Arouri, ubijen je u eksploziji u Bejrutu 2. januara. On je predvodio specijalnu brigadu "El Kasam", dok sukob Izraela i Hamasa traje od subote 7. oktobra kada su pripadnici ove islamističke organizacije ispalili 5.000 raketa iz Pojasa Gaze, a potom su upali na muzički festival "Supernova" kada je ubijeno najmanje 250 ljudi.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)