Svet

OTAC ĆERKI NAPRAVIO SEDMORO DECE! Vode ga iz zatvora u Austriji, evo šta ga sada čeka!

Autor Ivana Vlajković

Otac koji je 24 godine silovao i držao ćerku u zarobljeništvo u Austriji je sad bezopasan.

Izvor: Profimedia

Jozef Fricl (88) iz Austrije, koji je više od dve decenije držao ćerku u zarobljeništvu i sliovao je, u zatvoru navodno živi u svetu fantazija i nekad misli da je pop zvezda. Kako austrijski mediji navode, on pati od demencije. 

Fricl je svoju ćerku držao u podrumu u Amštetenu u Austriji više od 24 godine. Sa njom je dobio sedmoro dece. U zatvoru se nalazi od 2009. godine, a novi psihološki izveštaj navodi da je on sada bezopasan. Prema pisanju Kronen-Zeitung, izveštaj je napisala forenzički psihijatar Hajdi Kastner (61), koja je ispitivala Friclov mentalni život tokom suđenja za incest i dijagnostikovala teški poremećaj ličnosti.

U izveštaju ona navodi da je bi ga sad trebalo klasifikovati kao bezopasnog jer boluje od napredne demencije. Usled toga su, prema njenom mišljenju, dalji zločini malo verovatni. Fricl je takođe fizički slab i može da hoda samo uz pomoć štapa. Za novi izveštaj na sudu se izborila Friclova advokatica Astrid Vagner (60). 

Moguće je da će Jozef Fricl uskoro biti smešten u državni starački dom, kaže Vagner, ali postoji mogućnost i da bude trajno smešten u zatvorskoj ambulanti.

BONUS VIDEO: 

 (MONDO/I.V.)