Svet

EKSPLOZIJA BLIZU PUTINOVE REZIDENCIJE! Zatvoren aerodrom koji ruski predsednik koristi! (VIDEO)

Autor Miloš Škrbić

Međunarodni aerodrom u Sočiju – koji predsednik Rusije često koristi – zatvoren je zbog moguće opasnosti.

Izvor: Shutterstock/murathakanart/Youtube/printscreen/Kompletno Rusko Naoruzanje

Dron kamikaza je udario u veliko skladište nafte veoma blizu palate ruskog predsednika Vladimira Putina na Crnom moru. Na snimku se vidi kako džinovski plamen zahvata naftno postrojenje Rosnjefta RN-Marine Terminal u gradu Tuapse u Krasnodarskom regionu.

Ponoćni udar je bio četvrti na objekte energetske infrastrukture u Rusiji za šest dana. Depo je bliže Putinovoj palati na litici u Gelendžiku vrednoj više od milijardu evra. Udaljena je oko 80 kilometara od mesta uništenja. Veruje se da palatu čuvaju savremeni sistemi protivvazdušne odbrane.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Napad naglašava novi trend u ratu, jer Ukrajina koristi svoje bespilotne letelice kamikaze za napad unutar Rusije dok čeka nove isporuke oružja sa Zapada. U Tuapseu se čula vazdušna odbrana pre eksplozije u rafineriji nafte u vlasništvu Rosnjefta, druge najveće ruske kompanije pod kontrolom države i najvećeg proizvođača nafte. Plamen se proširio na više od 2.150 kvadratnih metara rafinerije, koja sadrži 100 tona benzina i 200 tona nafte. "Vakuumska jedinica je bila u plamenu. Prema preliminarnim informacijama, nema ni žrtava ni povređenih" - rekao je za Telegram Sergej Bojko, načelnik okruga Tuapse.

Međunarodni aerodrom u Sočiju – koji predsednik često koristi – zatvoren je zbog moguće opasnosti.

Među onima koji su kasnili su i letovi za Puket, Dubai, Šarm el Šeik i Istanbul.

BONUS VIDEO: "GOREĆETE KAO SVEĆE, AKO BUDETE KOLEBLJIVI!" Obradović tvrdi da je Vladimir Putin pogibijom Prigožina POSLAO PORUKU IZDAJNICIMA

(Mondo/Blic/M. Š.)