Svet

OGROMAN PORAZ RUSIJE, PRETRPELI VELIKI GUBITAK! Oboren glavni bombarder u velikoj zasedi u Lugansku (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Ruska avijacija pretrpela je težak poraz kada je bombarder SU-34 upao u zasedu ukrajinske vojske.

Ukrajinsko Ministarstvo Odbrane je na svom "X" nalogu, nekadašnjem "Tviteru", objavilo da je u ponedeljak uveče oboren ruski bombarder SU-34. Avion je oboren iznad Luganske oblasti.

Ukrajina bi uskoro trebalo da dobije značajno pojačanje u avijaciji od Holadnije - Martin F16 lovci. Portparol ukrajinske vojske Andrij Kovaljov je potvrdio da je oboren sovjetski dvomotorni avion sa dva sedišta iznad oblasti Luganska, na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se plamen i dim.

Nije poznato da li su preživeli članovi posade ruskog aviona. Rusija se o ovom događaju zvanično i dalje nije oglasila.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Krajem decembra 2023. godine, oborena su čak tri ovakva bombardera u periodu od samo dve nedelje, piše "Forbs". Ruski "Telegram" kanal "FighterBomber" je momentalno osporio tvrdnje ukrajinske strane da je oboren bombarder SU-34.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)