Svet

"AMERIKANCI NEMAJU POJMA ŠTA SE DEŠAVA U RUSIJI I UKRAJINI" Čuveni novinar potvrdio intervju sa Vladimirom Putinom

Autor Aleksandar Blagić

Bivši novinar "Fox news-a", Taker Karlson, objavio je da je zakazan intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: YouTube/printscreen/Sky News/Twitter/@TuckerCarlson

Taker Karlson, bivši novinar "Fox news-a", objavio je na svom "X" nalogu, nekadašnjem "Tviteru", da je zakazao intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. On je u Moskvi i u svojoj video objavi objasnio je zašto se odlučio na ovaj intervju koji će gotovo sigurno biti najiščekivaniji u celom svetu.

"Ovakvi intervjui su rizični, očigledno. Zato smo o tome pažljivo razmišljali prethodnih meseci. Еvo zašto ovo radimo. Prvo, zato što je to naš posao. Mi smo novinari. Naša dužnost je da informišemo ljude. Dve godine od početka rata koji je izmenio čitav svet, većina Amerikanaca nije informisana. Oni nemaju pojma šta se dešava u ovom regionu, ovde u Rusiji ili 1.000 kilometara dalje u Ukrajini. A trebalo bi da znaju, jer puno plaćaju taj rat na načine koje ne razumeju.

Rat u Ukrajini je ljudska katastrofa. Poginule su hiljade ljudi. Čitave generacije mladih Ukrajinaca. Najveća zemlja u Еvropi gubi ljude. Ali dugoročni efekti su još gori. Ovaj rat je preoblikovao globalne vojne i ekonomske saveze, kao i posledice koje su usledile. Na kraju, isprevrtao je svetsku ekonomiju. Еkonomski poredak koji je važio posle Drugog svetskog rata, sistem koji je garantovao prosperitet Zapada više od 80 godina, sada se raspada veoma brzo, a sa njime i dominacija američkog dolara.

Ovo nisu male promene. Ovo su istorijske promene. One će oblikovati živote naših unuka. Većina sveta ovo dobro razume. Oni mogu da vide. Pitajte bilo koga iz Azije ili sa Bliskog istoka kako će izgledati budućnost. Ne ohrabrujemo vas da se složite s onim što bi Putin mogao da kaže u ovom intervjuu, ali vas pozivamo da ga pogledate. Morate da znate što je više moguće. I da onda, kao slobodni građani, a ne robovi, donesete odluke", rekao je Karlson koji planira i intervju sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim od kojeg bi tek trebalo da dobije odgovor na zahtev za razgovor.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)