Svet

NAVALJNI UBIJEN ZBOG AGENTA FSB?! Aleksej trebalo da izađe na SLOBODU, Putin jednu stvar nije mogao da podnese

Autor Aleksandar Blagić

Saveznica preminulog Alekseja Navaljnog otkrila je zašto je on mrtav.

Izvor: Youtube/CBC News/Shutterstock/murathakanart

Bura oko preminulog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i dalje se ne stišava, a Marija Pevčih, njegova opoziciona saveznica, smatra da je Navaljni ubijen i da je nalogodavac ruski predsednik Vladimir Putin, prenosi "Jutarnji list".  Ona je saopštila da je Navaljni uskoro trebao da izađe iz zatvora i da je zbog toga ubijen.

Ona je otkrila dosad nepoznate detalje priče koja "trese" ceo svet. Pevčih je rekla da su u toku bili pregovori da se izvrši razmena Navaljnog i dvojice neimenovanih američkih državljana za Vadima Krasikova, atentatora ruske bezbednosne službe (FSB), koji se trenutno nalazi u zatvoru u Nemačkoj.

Pevčih nije otkrila ko su američki državljani, a od ranije je poznato da Sjedinjene Američke Države pokušavaju da vrate novinara "Wall Street Journal-a", Evana Gerškoviča, i bivšeg marinca, Pola Vilana. Ona je navela da su dobili odluku o njegovoj razmeni i da je on trebao da bude slobodan kroz nekoliko dana, ali da je on, prema njenim rečima i informacijama, ubijen u petak 16. februara.

Vadim Krasikov se nalazi u nemačkom zatvoru zbog ubistva koje je počinio u Berlinu. Pevčih je na kraju saopštila da je Putin naložio ubistvo Navaljnog jer nije mogao da podnese da on bude slobodan.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)