Svet

RUSIJA PRETRPELA TEŽAK UDARAC KOD KRIMA! Pogođen ponos Crnomorske flote, hitno zatvoren most!

Autor Nevena Davidović

Ukrajinske snage pogodile brod Crnomorske flote.

Izvor: Instagram/Gerashchenko_en/Screenshot/Ilustracija

Ukrajinske pomorske bespilotne letelice oštetile su patrolni brod ruske Crnomorske flote kod okupiranog Krima, rekao je u utorak ukrajinski obaveštajni izvor. 

"Udarci i značajna šteta", rekao je izvor, ne dajući više detalja. Ukrajinska pravda, glavni ukrajinski medij, izvestila je u utorak da je ruski patrolni brod projekta 22160 "Sergej Kotov" tokom noći pogođen brodom bez posade.

Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog, rekao je u utorak na Telegramu da je Ruska Crnomorska flota simbol okupacije. Saobraćaj vozova privremeno je obustavljen na mostu koji povezuje poluostrvo Krim sa kopnom Rusije, saopštio je Telegram kanal zvaničnika na Krimu koji je postavila Rusija.

Saobraćaj na auto-putu je takođe bio obustavljen nekoliko sati pre nego što je ponovo otvoren nešto pre 07:00 GMT, navodi Telegram kanal ruske administracije koja upravlja mostom. Rojters nije mogao da proveri izveštaje. Rusko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na Rojtersov zahtev za komentar.

Ukrajinska vojska saopštila je prošlog meseca da je uništila ruski desantni ratni brod u blizini Krima u operaciji pomorskih dronova koji su probili levu stranu broda i izazvali njegovo potonuće.

BONUS VIDEO:

(MONDO/N.D.)