Svet

"AKO SE ISPOSTAVI DA SU TERORISTI KIJEVSKI REŽIM..." Medvedev upozorio šta sledi - Progonićemo ih bez milosti

Autor Ivana Lazić

Dmitrij Medvedev rekao je da počinioci terorističkog napada u Moksvi, moraju biti progonjeni bez milosti.

Izvor: Max kolomychenko/Shutterstock

Počinioci i organizatori terorističkog napada u petak na moskovskom koncertnom prostoru moraju biti progonjeni bez milosti, insistira bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Najmanje 60 ljudi je poginulo, a više od 100 ranjeno kada je nekoliko muškaraca naoružanih puškama otvorilo vatru unutar Krokus siti hola, a zatim zapalilo koncertnu salu.

Medvedev je trenutno zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost. On je u Telegramu u petak uveče uputio saučešće porodicama poginulih i ohrabrenje rodbini ranjenih.

"Teroristi razumeju samo teror kao odgovor. Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti pogubljenjima terorista i obračunom sa njihovim porodicama“, napisao je on, ističući da je to „način sveta“.

"Ako se ispostavi da su ovi teroristi kijevski režim, ne možemo drugačije da se nosimo sa njima i njihovim ideološkim inspiratorima. Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi", uključujući zvaničnike države koja je počinila takav zločin“, dodao je on.

Islamska država ppreuzela je odgovornost za napad u Moskvi:

"Islamska država, militantna grupa koja je svojevremeno držala kontrolu nad teritorijama u Iraku i Siriji, preuzela je odgovornost za napad, objavljeno je na Telegram kanalu te grupe", objavila ja agencija "Rojters"

(Mondo, I.L.)