Svet

"BEZVREDNI PUTIN JE ĆUTAO CEO DAN DA BI OVO DOVEO U UKRAJINU" Žestoke reči Zelenskog nakon masakra u Moskvi

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se o masakru u Moskvi.

Izvor: Youtube/The Telegraph/screenshot/sputnikportal.rs/screenshot

U masakru u Moskvi stradalo je najmanje 143 ljudi prema poslednjim informacijama, a predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski se oglasio dan nakon nezapamćenog napada u Moskvi. On je nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina "ološem" kao i njegove najbliže saradnike.

"Ono što se juče dogodilo u Moskvi, očigledno je, da Putin i ološ oko njega pokušavaju da okrive nekog drugog i da krivicu usmere na Ukrajinu. Uvek imaju iste metode. To se već dogodilo. I bilo je kuća u vazduhu, pucnjave i eksplozije. I uvek okrivljuju druge. Došli su u Ukrajinu, pale naše gradove i pokušavaju da okrive nas. Oni muče i siluju naš narod.

Oterali su stotine hiljada svojih terorista ovde, na ukrajinsku zemlju, bore se protiv nas i nije ih briga šta se dešava u njihovoj zemlji. Sve se to dogodilo juče, a ovaj bezvredni Putin, umesto da se obračuna sa svojim građanima Rusije, obrati im se, ćutao je jedan dan razmišljajući kako da ovo dovede u Ukrajinu. Sve je potpuno predvidljivo. Stotine hiljada Rusa koji se trenutno ubijaju na tlu Ukrajine sigurno bi bili dovoljni da zaustave sve teroriste. Ako su Rusi spremni da ćutke ginu u 'krokusima' i ne postavljaju nikakva pitanja svojim specijalnim službama, onda će Putin pokušati da preokrene više od jedne takve situacije u korist svoje lične moći", rekao je Zelenski.

Napadači su uhapšeni blizu granice sa Ukrajinom. Dvojica su uhapšena nakon potere automobilom, dok su druga dvojica uhvaćena u šumi.

Pogledajte fotografije masakra u Moskvi

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)