Svet

FRIZERU-UBICI (19) LICE UNAKAŽENO OD BATINA! Napravio pokolj, unesen u sudnicu kao biljka

Autor Aleksandar Blagić

Ruski istražni komitet izdao je naloge za hapšenje još tri osobe zbog masakra u Moskvi. Dosad znamo da su četvorica muškaraca glavni odgovorni, ovo je sve o njima.

Izvor: X/@MarioNawfal/Tass, Ria, Sputnik/Printscreen

U Ruskoj Federaciji je u nedelju 24. marta bio Dan žalosti zbog terorističkog napada u Moskvi koji se dogodio u petak uveče kada je, prema poslednjim informacijama, stradalo 143 osobe a ranjeno je više od 180 ljudi. U istražni komitet su četvorica glavnih osumnjičenih dovedeni u nedelju, a ta institucija je izdala nalog za hapšenje još tri osobe.

Ruski Istražni komitet je danas primio još tri dosijea. Radi se o Aminčon Isroilovič Islomovu, Dilovar Isroilović Islomovu i Isroil Ibragimović Islomovu. Ono što se dosad zna jeste da su četiri muškarca glavni osumnjičeni. To su Šamsudin Fariduni, Muhamedsobir Fajzov, Dalerjon Mirzojev i Saidakrom Tačabalizoda.

  1. Dalerjon Mirzoev - Ima 32 godine, ilegalni je imigrant iz Tadžikistana. Imao je radnu vizu koju je prekoračio i otac je četvoro dece.
  2. Saidakrom Tačabalizoda - Ima 28 godina, navodno je rođen u Tadžikistanu i živeo je u Moskvi.
  3. Šamsudin Fariduni - Ima 24 godine, radio je u fabrici i otac je bebe od 8 meseci.
  4. Muhamedsobir Fajzov - frizer po struci, a na sud u nedelju je stigao na nosilima jer su ga brutalno tukli pripadnici FSB-a kada su ga uhvatili blizu granice sa Ukrajinom zbog čega je umalo ostao bez oka.

Pogledajte fotografije optuženih za teroristički napad u Moskvi

Sva četvorica optužena su za teroristički akt za napad u koncertnoj dvorani Krokus u petak uveče. Maksimalna kazna koju mogu svi da dobiju je doživotna robija.

Kako se vidi na snimku sa društvene mreže "X", Fajzov je u sudu sedeo zatvorenih očiju zbog stravičnih bolova. Takođe, prisutni novinari su mogli da vide da on ima ugrađen kateter, ali nije poznato šta mu se tačno dogodilo. 

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.B.)