Svet

OVO JE JOŠ JEDNO LICE TERORISTE IZ MOSKVE! Uhapšeni otac i dvojica sinova: "Pomagali su napadačima"

Autor Jana Desovski

Braća Aminčon i Dilovar Islomov, kao i njihov otac Isroil Islomov, pojavili su se danas pred Basmanskim sudom optuženi za pomaganje i podržavanje terorizma posle napada u Moskvi.

Izvor: Basmanny Court Press Service / AFP / Profimedia

Još troje osumnjičenih uhapšeno je u vezi sa terorističkim napadom u Moskvi u petak u kojem je poginulo 137 ljudi. Braća Aminčon i Dilovar Islomov, kao i njihov otac Isroil Islomov, pojavili su se danas pred Basmanskim sudom optuženi za pomaganje i podržavanje terorizma i osuđeni su na istražni zatvor u strogo obezbeđenoj ustanovi do 22. maja.

Oni su optuženi da su bili deo organizacije ISIL koja je izvela napad i pomogla u planiranju bekstva naoružanih ljudi koji su otvorili vatru na posetioce koncerta u Krokus siti holu u blizini Moskve. Dilovar Islomov je prethodni vlasnik belog automobila Reno sa crnim krovom za koji vlasti tvrde da je vozilo za bekstvo napadača na Krokus siti hol. Otac i sinovi optuženi su za zaveru sa jednim od drugih navodnih napadača, Šamsidinom Faridunijem.

TASS prenosi da je uhapšen i Kirgiz Ališer Kasimov, koji je navodno iznajmio stan izvršiocima terorističkog napada. Kasimov je rođen u gradu Ošu. On je ruski državljanin i ima troje dece. On je vlasnik kafića u Krasnogorsku, piše TASS.

BONUS VIDEO:

 (Index.hr/MONDO/J.D.)