BILI SU NA 2 SAMO METRA OD SPASA! Ko su tinejdžeri koji su zagrljeni otišli u smrt, odnela ih bujica u Italiji

Tinejdžeri su se grlili u pokušaju da ih ne odnese reka koja je narasla zbog velikih padavina u Italiji. Nažalost, svo troje su izgubili život.

Društvene mreže/screenshot

Troje tinejdžera koji su viđeni kako se grle pre nego što su otišli u smrt tokom poplave u Italiji bili su na samo nekoliko metara od spasilaca, otkrili su spasioci. Srceparajući snimak objavljen na mrežama prikazuje Patriciju Kormos (20), njenu prijateljicu Bjanku Doros (23) i njenog dečka Kristijana Molnara (25) kako stoje u uzburkanoj reci.

Poslednji put su viđeni živi u petak kada su prošetali pored reke Natisone, u regionu Furlanije. Ali voda je narasla do opasnog nivoa nakon nekoliko dana jake kiše i tinejdžerisu ostali nasukani na šljunkovitom ostrvu usred reke, grleći se kako bi pokušali da se spreče da ih ne odnese.

Spasioci su rekli italijanskoj televiziji Telefriuli da su troje mladih bili samo nekoliko metara od bezbedne zone. Jedan je rekao: "Od obale ih je delilo samo par metara. Voda bi im bila do sredine trupa. Nisu hteli da krenu po vodi i povukli su se u središte korita reke." Spasilac je dodao da su "imali priliku da pobegnu i spasu se", ali da su bili "u panici".

Gradonačelnik obližnjeg Premarijaka otkrio je da je samo sedam metara od njih bio vatrogasac, koji nije mogao ništa da učini da ih spase. Šef pokrajinskih vatrogasaca u Udineheu Đorđo Bazile rekao je za The Telegraph da im je bacio konopac u očajničkom pokušaju da ih spase, ali ih je 'progutala voda'.

Pre par dana su pronađena dva tela na kilometar od lica mesta. Potraga za dečako se i dalje nastavlja.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

poplava Vojvode Vlahovica  Privatna arhiva

 (Dejli Mejl/MONDO/J.D.)