Svet

UKRAJINSKI SPECIJALCI "LOVE" RUSE U ZEMLJI PUTINOVOG SAVEZNIKA! Pojavio se brutalan snimak borbi van fronta

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajinske specijalne jedinice navodno "love" Ruse u Siriji.

Izvor: east2west news / WillWest News / Profimedia

Ukrajinske specijalne jedinice, prema navodima ukrajinskih medija, "jure" ruske vojnike u Siriji, piše "Njuzvik". "CNN" je objavio da najverovatnije ukrajinske snage stoje iza napada dronovima na ruske vojne grupe u Sudanu gde je u toku građanski rat. "Njuzvik" je kontaktirao ukrajinsku vojno-obaveštajnu agenciju (GUR), ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, Sirije i vladu Sudana za komentar o širenju rata u Ukrajini na druge kontinente.

Ukrajinske snage zajedno sa sirijskim pobunjenicima "jure" ruske plaćenike koji se bore uz snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada, saveznika predsednika Rusije Vladimira Putina. Rusija je vojno intervenisala u Siriji 2015. godine kako bi podržao režim Asada i od tada su raspoređene ruske snage u ovoj zemlji. U ukrajinskim operacijama koristile su se granate na raketni pogon i improvizovani minobacači "Tarab" za napade na odbrambene položaje.

"CNN" nije mogao da nezavisno utvrdi umešanost Kijeva, ali je saopštio da su napadi dronovima izvedeni u "ukrajinskom" stilu. To podrazumeva obrušavanje drona na svoje mete u i oko Omdurmana koji se nalazi na Nilu preko puta glavnog grada Kartuma. Na snimcima se najverovatnije vide dronovi "DJI Magic 3" koje uveliko koristi ukrajinska vojska. 

BONUS VIDEO:

(Newsweek/MONDO/A.B.)