Svet

ODBILA DA JOJ DA RUKU! Engleski kralj Čarls ljubio Makronovu ženu: Kamere zabeležile reakciju Kamile - skandal

Autor Miloš Škrbić

Nakon polaganja venca, Brižit Makron u četvrtak je posegnula za Kamilinom rukom, ali kraljica joj nije uzvratila gest.

Izvor: Youtube/Guardian News/ ShanghaiEye魔都眼

Kiksevi se događaju svima, pa i prvim damama, ali nikad nije poželjno da se one dese baš ako ste u društvu nekoga iz kraljevske porodice.

Međutim Brižit Makron, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, ozbiljno je pogrešila kad je tokom komemoracije u Francuskoj, na kojoj se obeležavala 80. godišnjica Dana D, tj. iskrcavanja saveznika u Normandiji, pokušala držati za ruku ni manje ni više nego britansku kraljicu Kamilu. Time je prekršila kraljevski protokol.

Nakon polaganja venca, Brižit Makron u četvrtak je posegnula za Kamilinom rukom, ali kraljica joj nije uzvratila gest, što je dovelo do neugodnosti koju su, naravno, zabežile i kamere. Kao što se vidi na snimku, obe gospođe u tišini su samo pognule glave pre nego što su se vratile svojim muževima.

S druge strane, kralj Čarls na komemoraciji je imao ležerniji pristup bontonu. On je, naime, Brižit pozdravio poljupcem u ruku, piše NBC Boston.

Iako zapravo ne postoje obavezni kodeksi ponašanja za susret s članovima britanske kraljevske porodice, "tradicionalnim oblicima" pozdrava smatraju se rukovanje te naklon za muškarce i tzv. mali naklon za žene.

BONUS VIDEO: Makron dočekao Vučića

(Mondo/M. Š.)