"OSTAVILI GA KAO VREĆU SMEĆA, KAO PSA": Radnik preminuo nakon što je ostavljen pored puta sa odsečenom rukom!

Poslodavac ostavio povređenog stranog radnika iz Indije na putu.

MONDO/Stefan Stojanović

Sindikalac u Italiji pozvao je na prekid "varvarske eksploatacije" radnika nakon što je poslodavac ostavio povređenog stranog radnika iz Indije na putu. Satnam Sing (31) povređen je u ponedeljak dok je radio na mašinama na farmi u Latini, ruralnom području u blizini Rima sa velikom zajednicom indijskih imigranata, prenosi Gardijan. Sing, koji je sa suprugom došao u Italiju pre tri godine, navodno je ostao sa odsečenom rukom na putu ispred svoje kuće u Borgo Santa Mariji.

Policija je saopštila da ih je pozvala njegova supruga, nakon čega su po Singa poslata ambulantna kako bi ga prevezla u bolnicu San Kamilo Forlaini u Rimu, gde je u sredu preminuo od zadobijenih povreda. Njegov italijanski poslodavac je pod istragom zbog ubistva iz nehata, kršenja propisa o bezbednosti na radu i nepružanja pomoći. Prema prvim istragama, Sing je radio na mašini za umotavanje plastičnih rolni pričvršćenoj na traktor kada se nesreća dogodila.

"Užas nesreće je činjenica da je indijski poljoprivredni radnik, umesto da bude spašen, bačen u blizini svoje kuće. Ostavljen je na putu kao vreća krpa, kao vreća smeća... uprkos tome što je supruga molila poslodavca da ga odveze u bolnicu. Ovde se ne radi o ozbiljnoj nesreći na radnom mestu, što je samo po sebi alarmantno, sada imamo posla sa varvarskom eksploatacijom. Sad je dosta", rekla je za "Il Giorno" Laura Hardep Kaur. 

Italijanska ministarka rada Marina Kalderone osudila je "istinski čin varvarstva" i nada se da će odgovorni biti kažnjeni. "Radnik iz Indije koji je imao tešku nesreću u jednom selu u Latini i napušten u veoma teškim uslovima... je umro", rekla je ona u parlamentu.

Ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida rekao je u četvrtak da je vlada Đorđa Melonija "na prvoj liniji borbe protiv svih oblika radne eksploatacije" i dodao da je "ovo tragedija koja ne bi trebalo da nas ostavi ravnodušnima i koju treba do kraja rasvetliti". Demokratska partija levog centra (PD) osudila je postupanje prema tom čoveku kao "poraz za civilizaciju", dok je pozvala vladu da preduzme korake da se Italija oslobodi takozvane "agromafije" koja reketira migrante.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"VELIKA OPASNOST U PARIZU OD STRANE USAMLJENIH VUKOVA!" Đokić smatra: Migranti su manji problem nego OVI ljudi iz unutrašnjosti  Kurir televizija

(Mondo/U. M.)