HAOS NA POPULARNOJ DESTINACIJI U ITALIJI! Trajekti puni turista vraćeni nazad, niko nije smeo da kroči na ostrvo

Turistima je bilo zabranjeno da odu na Kapri zbog nestanka vode na celom ostrvu.

IMAGO / imago stock&people / Profimedia

Cevovod koji dovodi vodu za piće na Kapri je popravljen, pa je turistima dozvoljeno da ponovo posete italijansko ostrvo, saopštio je u nedelju njegov gradonačelnik Paolo Falko.

On je ukinuo zabranu dolaska turista nakon što je u subotu na ostrvo ponovo počela da stiže voda za piće.

Kompanija zadužena za snabdevanje ostrva vodom saopštila je da je u četvrtak doživela tehničke poteškoće, a iako je kasnije saopštila da je ona rešena, Kapri je do subote i dalje bio bez vode, preneo je Frans pres.

Falko je u subotu u sedam ujutru proglasio zabranu, zbog čega je nekoliko trajekata, koji su već bili na putu ka ostrvu, morali da se vrate.

Snabdevanje je prekinuto u subotu zbog vazdušnog džepa unutar cevovoda. U tom periodu na ostrvo su mogli da dolaze samo njegovi stalni stanovnici, koji su imali pravo na 25 litara vode za piće po domaćinstvu. Nakon pritiska hotelijera i turističkih agencija, Falco je dozvolio dolazak turista koji borave u hotelima sa dovoljnim zalihama vode.

Kapri, ostrvo u blizini Napulja, poznato po belim vilama, uvalama i vrhunskim hotelima, ima oko 13 hiljada stanovnika.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"TURISTI SU EVAKUISANI TRAJEKTOM, NA MORU SU ČEKALI DA POŽAR PROĐE!" Vlaho otkrio šta učiniti ako se nađete u području požara  Kurir televizija

 (Jutarnji list/MONDO/J.D.)