"RECI DONALDE, KAKO BI ZAUSTAVIO RAT": Zelenski izazvao Trampa, zahteva momentalan odgovor!

Ukrajinski predsednik Zelenski traži objašnjenje Donalda Trampa.

Youtube/The Telegraph/ Sky News/Youtube/ Donald J Trump/Screenshot/X/NEXTA/Printscreen

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je da bi voleo da mu kandidat za predsednika SAD Donald Tramp objasni kako će tačno zaustaviti rat u Ukrajini u roku od samo 24 sata.

"Ako Tramp zna kako da zaustavi rat, neka nam kaže danas", rekao je Zelenski u intervjuu za televiziju Blumberg u sredu.

"Ako je nezavisnost Ukrajine ugrožena, ako izgubimo svoju zemlju... Želimo da budemo spremni za to, želimo da znamo", rekao je Zelenski.

Bivši američki predsednik i republikanski kandidat na novembarskim izborima više puta je govorio da može da zaustavi rat "u roku od 24 sata", ali nije objasnio kako. Zelenski je rekao da je spreman da se sastane sa Trampom i njegovim timom i sasluša njihove predloge.

"Želimo da znamo da li ćemo posle novembra imati snažnu podršku SAD ili ćemo biti sami", rekao je on.

Istraživački centar "Pew Research" objavio je u utorak rezultate istraživanja o radu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog posle više od dve godine od početka ruske invazije na Ukrajinu. Ocene ukrajinskog predsednika su pomešane u 35 zemalja članica NATO-a i onih koje nisu, u kojima je sprovedeno istraživanje.

U proseku, 40 odsto odraslih u ovim zemljama veruje da će Zelenski uraditi pravu stvar po pitanju globalnih pitanja, dok 46 odsto ne. Većina u samo sedam zemalja veruje u njegovu sposobnost da se bavi međunarodnim poslovima. Poverenje u njega je značajno opalo u nekoliko zemalja Evrope i Severne Amerike.

U Evropi poverenje u ukrajinskog predsednika značajno varira od zemlje do zemlje. Osam od deset odraslih u Švedskoj ima poverenja u Zelenskog, dok isto toliko u Mađarskoj nema poverenja. Poverenje u lidera Ukrajine značajno opada u mnogim zemljama od 2023. godine. Najveći pad dogodio se u Poljskoj , gde je poverenje u njega palo za 22 boda u odnosu na prošlu godinu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ZELENSKI SIMBOL RATA U UKRAJINI, AKO GA SMENE DOĆI ĆE DO PRIMIRJA?" Deđanski: Do PROLEĆA moguć KRAJ RATA, Evropa će plaćati CEH  Kurir televizija

(Večernji/MONDO/N.D.)