RUSI NA KORAK OD NJUJORKA! Stravičnom bombom digli važnu fabriku u vazduh (VIDEO)

Ruska vojska raznela je fabriku u ukrajinskom naselju Njujork.

X/Printscreen/Realist

Ruski vojni blogeri pišu na "Telegramu" da su ruske snage bacile avionsku bombu FAB 3000 na fabriku fenola u ukrajinskom naselju Njujork. Fabrika je okružena rekom Krivoj Torec, a vojni blogeri navode da se Rusi kroz ovo naselje probijaju iz dva pravca.

"Fabrika fenola koja se nalazi u centru naselja je tvrdi orah odbrane Oružanih snaga Ukrajine. Napad na industrijsku lokaciju je težak zadatak s obzirom na to da je fabrika okružena rekom Krivoj Torec. Oružane snage Ukrajine preduzele su očajnički korak iz straha od kolapsa fronta nakon zauzimanja Njujorka od strane ruske vojske. Ostalo je nešto više od 500 m do rudnika Severna što će dovesti do sloma ukrajinske odbrane na istoku torecke aglomeracije", navodi kanal Readovka.

Readovka dodaje da je ukrajinska komanda odlučila da na taj deo fronta prebaci rezerve iz Vovčanska. Selo Njujork se inače nalazi na desetak kilometara južno od strateški važnog grada Torecka prema kome ruske trupe napreduju sa istoka.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU!  kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.B.)