NATO LIDERI CRVENE ZBOG BAJDENOVOG LAPSUSA! Zelenskog najavio kao Putina, mreže bruje o njihovim reakcijama

Svetski lideri bili su prilično zbunjeni Bajdenovim gafovima na NATO samitu u Vašingtonu.

Ukrainian Presidency / Sipa Press / Profimedia

Samit NATO saveza završen je u Vašingtonu u Sjedinjenim Američkim Državama i biće upamćen po gafu američkog predsednika Džozefa Bajdena koji je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog najavio kao ruskog predsednika Vladimira Putina. Ni premijerka Italije Đorđa Meloni nije ostala ravnodušna na Bajdena zbog reakcije dok ga je čekala o kojoj bruje društvene mreže, a osvanuo je i snimak na kojem se vidi reakcija svetskih lidera kada su čuli da je Zelenski "postao" Putin.

"Sada želim da dam reč predsedniku Ukrajinu koji ima toliko hrabrosti i odlučnosti. Dame i gospodo, predsednik Putin", izjavio je Bajden i krenuo je da ustupi mesto Zelenskom.

Posle nekoliko sekundi, shvatio je šta je rekao pa se brzo vratio za govornicu. Opravdao se rečima da je fokusiran na to da pobedi ruskog predsednika.

"Toliko sam usresređen na to da pobedim Putina, moramo o tome da brinemo. U svakom slučaju", branio se Bajden, na šta se Zelenski nadovezao rečima "Bolji sam".

Kada je Bajden to izgovorio, mnogi lideri i zvaničnici NATO su zbunjeno aplaudirali. Neki nisu ni shvatili šta se dogodilo, dok na snimku deluje da su Entoni Blinken (američki državni sekretar) i Olaf Šolc (nemački kancelar) jedini zaista čuli šta je zapravo izgovorio Bajden.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"BAJDEN JE STARIJI OD NATO, MOŽDA JE VREME DA NEKO MLAĐI PREUZME!" Intervju sa Nikolom Lunićem povodom samita NATO-a u Vašingtonu  Kurir televizija

(MONDO/A.B.)