OGLASIO SE OTAC ATENTATORA NA DONALDA TRAMPA! Mladić pucao na političkom skupu, skrivao se na krovu zgrade

Oglasio se otac atentatora na Donalda Trampa.

DAVID MAXWELL/EPA

Otac muškarca koji je ubijen nakon atentata na Donalda Trampa se oglasio nakon drame u Americi. Bivši američki predsednik pogođen je puškom u subotu dok je držao govor na mitingu u Pensilvaniji, a metak mu je probio desno uvo dok je bio na bini. Šest minuta nakon svog govora u Batleru, Tramp je naglo zaćutao i uhvatio se za lice pre nego što se sagnuo na zemlju kako bi se sakrio.

Pucnji su odjeknuli kroz gomilu i videla se krv kako curi niz lice Donalda Trampa, a onda su policajci neutralisali napadača. Jedna osoba je poginula, a dvoje ljudi je teško povređeno.

Na snimku sa događaja vidi se kako Trampa štiti grupa agenata Tajne službe. Naoružanog napadača, ubili su agenti za sprovođenje zakona na krovu udaljenom više od 130 metara, gde je njegovo telo kasnije pronađeno.

Kruksov otac Metju Kruks (53) rekao je za Si-En-En da je, pre nego što je govorio o svom sinu, pokušavao da shvati šta se dogodilo i da će sačekati dok ne razgovara sa organima za sprovođenje zakona.

Kevin Rojek, specijalni agent FBI-a, rekao je tokom konferencije za novinare: "Trenutno gledamo fotografije i pokušavamo da ispitamo njegov DNK i dobijemo biometrijsku potvrdu.

Prema izvorima, napadač je bio stacioniran na krovu obližnje fabrike. Tramp je na platformi društvenih medija Truth Social podelio dodatne detalje o svojim povredama. Rekao je: "Pogođen sam metkom koji mi je probio gornji deo desnog uha. Odmah sam znao da nešto nije u redu po tome što sam čuo zviždanje, pucnje i odmah osetio metak kako prodire kroz kožu. Mnogo sam krvario, pa sam tek tada shvatio šta se dešava."

Tramp je uputio saučešće porodici poginulog učesnika skupa i zahvalio policiji na brzoj reakciji. To je prvi pokušaj ubistva jednog predsedničkog kandidata otkako je predsednik Ronald Regan upucan i hitno odveden na operaciju nakon govora 1981. godine.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"AKO TREBA, TRAMP ĆE POLOŽITI ZAKLETVU IZ ZATVORA" Vuković: On su u ovakvim situacijama snalazi kao riba u vodi, AMERIKA PODELJENA  kuriir tv

 (Mirror/MONDO/J.D.)