POTVRĐENO, TELO PRONAĐENO NA TENERIFIMA JE OD NESTALOG TINEJDŽERA! Obdukcijom utvrđen uzrok smrti i bizaran je

Za nestalim tinejdžerom na Tenerifima tragalo se 29 dana, bilo je sumnji da je u pitanju ubistvo, a ispostavilo se nešto sasvim drugačije.

Ian Whittaker / News Licensing / Profimedia

Obdukcija je potvrdila da je telo koje su u ponedeljak pronašli španski spasioci na Tenerifima, posle mesec dana opsežne potrage na ostrvu, telo nestalog britanskog tinejdžera Džeja Slejtera, piše Gardijan. Otisci prstiju uzeti sa tela odgovaraju onima nestalog 19-godišnjaka iz Lankašira, potvrdio je portparol suda.

Džej Slejter je nestao nakon posete muzičkom festivalu na ostrvu pre četiri nedelje, a poslednji put je viđen živ kako hoda u udaljenom području na severu ostrva. Na sudu tvrde da povrede na njegovom telu ukazuju da je uzrok smrti slučajan pad na strmoj, nepristupačnoj površini.

Odeću i lične stvari britanskog tinejdžera otkrio je tim Gorske garde za spasavanje, a Džejevo telo, koje se nalazilo na veoma strmoj lokaciji, moralo je da bude izvučeno helikopterom.

Humanitarna organizacija za nestale osobe LBT Global otkrila je da su posmrtni ostaci mladića pronađeni u blizini poslednje poznate lokacije Džejevog mobilnog telefona, u blizini sela Maska na severozapadu ostrva.

Podsetimo, tinejdžer je zabavljao sa prijateljima poslednje večeri trodnevnog NRG muzičkog festivala u letovalištu Plaja de Las Amerikas pre nego što se vratio u Erbnb smeštaj u Maski sa dvoje starijih Britanaca koje je upoznao to veče.

Sledećeg jutra, oko 8 sati, Džej je krenuo do svog smeštaja na južnom delu ostrva, za šta bi mu trebalo oko 11 sati hoda. Tinejdžer je tada pozvao prijatelja i rekao da je izgubljen, dehidriran i da ima samo jedan odsto baterije na svom mobilnom telefonu.

Zvaničnici suda su takođe otkrili da su pronađena i lična dokumenta koja pripadaju Džeju: "Čini se da je pao sa veće visine pa je verovatno preminuo na mestu nesreće", otkrili su.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"KAD JE DŽAMBA NESTAO, DŽEJ JE KRENUO KOD ARKANA DA PITA ŠTA JE S NJIM" Novi detalji o ubistvu Lera: Knele bio ko na iglama!  kurir televizija

 (Jutarnji list/MONDO/J.D.)