Porodica iz Srbije skupo platila trenutak nepažnje: Policija u omiljenom letovalištu ne prašta

Porodica iz Srbije skupo je platila trenutak nepažnje u Grčkoj.

MONDO/Goran Sivački/Stefan Stojanović

Porodica iz Srbije koja je letovanje provela u Grčkoj imala je neplanirano veće troškove zbog parkiranja na mestu gde je to zabranjeno. Zbog parkiranja na pogrešnom mestu, osim novčane kazne, policija im je uzela i registarske tablice.

Marijana je u "Fejsbuk" grupi "Grčka info" opisala šta se dogodilo njenoj porodici. Navela je da je sa porodicom letovala u regiji Svetog Đorđa u Grčkoj i da znak za zabranjeno parkiranje nisu videli, a da je već bilo kasno kada su se vratili jer tablica nije bilo.

"Pozdrav za sve. Juče smo parkirali auto gde je bilo zabranjeno (nismo videli tablu da je zabranjeno parkiranje), Olimpic je u pitanju i skinuli su nam tablice. Da pojasnim koja je procedura ako se tako nekome desi. Sa papirom koji vam okače na brisače idete u mesto Katerini.

Sa papirom koji vam okače na brisače idete u mesto Katerini. Nađete poštu ( idite već od 8 sati da ne bude gužve) zamolite nekoga da vam uzme broj na ulazu iz aparata .Pratite kad vaš broj izađe na svetlećoj tabli i javite se za taj pult. Date papir i platite 20 evra.

Sa tim papirom i uplatnicom idete u policijsku stanicu koja se nalazi kod Lidla ( 5 min kolima). Javite se portiru na kapiji i idete kroz dvorište u zgradu iza ulaza br 3. Popnete na prvi sprat pokažete papir i odvedu vas u kancelariju. Ponesite: pasoš, saobraćajnu i vozačku dozvolu ( koju sam ja zaboravila u Olimpiku) pa sam morala da se vratim do smeštaja.

Tamo vam daju da popunite lične podatke, potpišete i vrate vam odmah tablice, vaša dokumenta i papir sa kaznom uz šaljivi komentar: 'izvolite suvenir iz Grčke'. Sve sam opisala u 'sitna crevca' što bi rekli onda odete u prodavnicu, kupite gajbu piva i somersbi i kad odete na plažu sve popijete na eks. Slike koje sam objavila su nazivi kako smo kucali da dođemo do pošte i policijske stanice, lep odmor svima. Ja odo da popijem kafu i krenem na gajbe", napisala je ona.

Facebook/printscreen 

Kakve su kazne u Grčkoj za nepropisno parkiranje?

Što se tiče kazni u Grčkoj za nepropisno parkiranje, one se kreću od 40 do 80 evra u zavisnosti gde se to dogodilo. Može da Vam se dogodi da ostane i bez vozačke dozvole na 10 dana, dok saobraćajnu mogu da zadrže i 20 dana.

Kazna iznosi 150 evra ukoliko parkirate na mestu koje je predviđeno za lica sa invaliditetom, a u tom slučaju vam se vozačka i saobraćajna oduzimaju na 10 dana. Policija napiše kaznu, ali se ona plaća u ekspozituri pošte.  

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"GRČKA NAJJEFTINIJA, ALI NEMA SMEŠTAJA ZA MALE PARE" Seničić: Sezona bolja nego prošle godine, a OVO JE OMILJENA DESTINACIJA  kurir televizija

(MONDO/A.B.)