"Preti invazijom i podržava ubice": Turski ministar isprozivao Erdogana, pa u nevolje uvalio i gradonačelnika!

Ministar spoljnih poslova Izraela Kac je rekao da Erdogan Tursku pretvara u diktaturu.

Profimedia

Ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac još jednom je prozvao predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i poručio da on krade Tursku od njenih građana. Komentarišući na društvenim mrežama, Kac je rekao da Erdogan Tursku pretvara u diktaturu.

"I to samo zbog njegove podrške ubicama i silovateljima iz Hamasa, protiv stava celog slobodnog sveta. Erdogan blokira Instagram sa 57 miliona korisnika u Turskoj, prekida sportske prenose jer je izraelski sportista pobedio turskog, preti invazijom na demokratske zemlje i prekida trgovinske odnose nanoseći štetu turskim izvoznicima od šest milijardi dolara godišnje", rekao je Kac.

Poručio je i da turski predsednik uništava zemlju: "Erdogan uzima tursku državu sa naučnim, kulturnim, tehnološkim i ekonomskim mogućnostima i uništava je, nagrizajući nasleđe Ataturka, koji je izgradio progresivnu i prosperitetnu Tursku", rekao je on.

Na kraju, što je verovatno i najzanimljivije, Kac je naglasio da se nada boljim danima i u ovom delu objave tagovao i aktuelnog gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, jednog od najvećih protivnika politike aktuelnog predsednika Turske.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

IGRA LI ERDOGAN DVOSTRUKU IGRU?! Šahrimanjan Obradović: Delovalo je da podržava Rusiju, a onda poslao Putinu JASNU poruku!  kurir televizija