"Iran je odlučio da napadne Izrael!" Hitan sastanak u Beloj kući, Amerika otkrila kada se očekuje napad

Ministar spoljnih poslova Izraela izjavio je da je Iran odlučio da napadne Izrael.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministar spoljnih poslova Izraela, Izrael Kac, izjavio je da je Iran odlučio da napadne Iran, piše "Jerusalem Post". Prethodno je Iran obavestio sve aviokompanije da izbegavaju njihov vazdušni prostor što mnogi tumače kao da se priprema napad.

"Iran nas je obavestio da namerava da napadne Izrael. Svet treba da traži cenu od Irana za svaku agresivnu akciju koju izvrši", izjavio je Kac.

Sjedinjene Američke Države veruju da bi napad Irana mogao da se dogodi u narednih 48 časova. Izrael zvanično nije preuzeo odgovornost za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanija, ali se veruje da ga je izvršio.

Američki predsednik Džozef Bajden sastaće se sa svojim timom za nacionalnu bezbednost. General Majkl Erik Kurila, komandant američkog CENTCOM-a, posetio je Izrael i sastao se sa ministrom odbrane Joavom Galantom i načelničkom štaba izraelske vojske Herclom Halevijem. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"IRAN VEROVATNO NEĆE NAPASTI IZRAEL?" Eksperti za Kurir šokirali: Zavladao veliki strah, prete im KATASTROFALNE POSLEDICE  Kurir televizija

(MONDO)